Els Mossos d'Esquadra investiguen l'assassinat d'una nena de quatre anys aquesta tarda a Sant Joan Despí (Baix Llobregat) a mans de la seva mare. Al voltant de dos quarts de set la policia catalana ha rebut un avís d'uns familiars que asseguraven que hi havia dues persones mortes, mare i filla, en un domicili del municipi, a l'avinguda de Barcelona, a la zona del casc antic de Sant Joan Despí.

Quan els agents hi han arribat han constatat que la filla estava morta, però el SEM ha pogut reanimar la mare, de 35 anys i de nacionalitat espanyola, que ha estat trasllada a un centre hospitalari en estat molt greu.

La mare, detinguda a l'hospital

Els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud s'han fet càrrec de la investigació per esclarir les circumstàncies del fet, tot i que sembla apuntar a un crim perpetrat per la mare.

Segons les primeres informacions, sembla indicar que la dona ha drogat a la nena amb medicació, causant-li la mort, i després s'ha volgut treure la vida, però el SEM l'ha pogut reanimar. Al pis els Mossos han trobat medicaments i també documents que evidenciaven el possible crim de la petita i posterior intent de suicïdi de la mare.

L'escenari l'ha trobat l'àvia de la víctima i una tieta de la menor, que havien estat alertats pel progenitor de la nena de quatre anys, que estava separat de la mare, la presumpta autora del crim

Els Mossos d'Esquadra han detingut la mare a l'hospital de Moisès Broggi, on ha quedat ingressada. Ara mateix no es pateix per la vida de la dona, però segueix en estat molt greu.

La dona ha quedat detinguda, de moment, com autora d'un presumpte delicte d'homicidi consumat. La policia catalana descarta vinculació amb la violència de gènere, a l'espera que avancin les investigacions.

Cas sota secret de sumari

El cas es troba sota el secret de les actuacions. Els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud s'han fet càrrec de la investigació per esclarir les circumstàncies del fatídic crim.