El Jutjat d'Instrucció número 2 d'Eivissa en funcions de guàrdia ha decretat aquest dilluns llibertat provisional per als dos detinguts a Formentera per la presumpta agressió sexual contra una jove de 19 anys.

La víctima va ser retinguda pels seus tres agressors durant 14 hores en una casa abandonada i en ruïnes de Sant Ferran. Des de les 21 hores fins a les 11 hores de l'endemà. Durant aquest espai de temps, presumptament, els responsables, a més de dur a terme l'agressió sexual, van torturar la jove. La van cremar amb cigarrets i culleres cremant i la van drogar amb cocaïna i crac perquè no oposés resistència.

Sense passaports i en llibertat provisional

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Balears, la magistrada els ha retirat el passaport i els ha imposat la prohibició de sortir d'Eivissa i Formentera. A més, els ha ordenat compareixences periòdiques als jutjats.

Guàrdia Civil / EFE

Guàrdia Civil / EFE

Els arrestats, dos homes de nacionalitat marroquina de 32 i 37 anys, han passat a disposició judicial després d'haver estat detinguts divendres passat i traslladats a l'illa d'Eivissa.

Mentrestant, segueix en recerca i captura un tercer implicat, un altre jove marroquí que hauria participat en els fets i que hauria tornat al seu país d'origen abans de les detencions.

Violació en grup a Formentera

Els fets van tenir lloc en la Isla de Formentera a finals de juliol, encara que la víctima, -nascuda a Lleó però resident en Llucmajor-, va presentar la denúncia una setmana després, moment en què es va iniciar la investigació.

Manilles|Esposes / Cedida

Manilles / Cedida

Després de nombroses gestions per a la identificació dels agressors, els agents van detenir divendres passat dos dels presumptes violadors. El tercer implicat roman fugit de la justícia al Marroc.

La Policia Judicial investiga ara l'ADN de xeringues trobades al lloc dels fets, on també van trobar un matalàs vell i escombraries, segons el Diario de Ibiza.

Més de 150 persones van acudir aquest diumenge a la concentració de repulsa per la brutal agressió, convocades per l'associació Espai Dones. Els assistents van exhibir cartells sota el lema Ni una violació més a Formentera. Per un poble lliure de tot tipus d'agressions sexistes. Si toquen a una, toquen a totes'.