Un jove de 24 anys ha estat detingut per posar obstacles a la carretera C-25, a l'altura de Brunyola (Selva) i provocar un incendi intencional. 

Detenen un home per posar obstacles a la C-25

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de 24 anys i de nacionalitat francesa, per posar obstacles a la carretera C-25, a Brunyola, un petit poble a prop de Girona, i provocar un foc intencionadament. Els agents li atribueixen un delicte contra la seguretat viària i un altre d'incendi forestal.

L'home va posar cons plens de papers al mig de la carretera

Els fets van passar aquest dimecres cap a les vuit del matí quan els agents van rebre l'avís d'un vehicle aturat al voral dret de la carretera. Quan hi van arribar, van veure el conductor del cotxe que es trobava al marge dret al costat d'un foc que cremava vegetació i uns cons plens de papers. Immediatament, els Bombers  de la Generalitat van extingir les flames per evitar-ne la propagació. El foc va afectar uns 20 metres quadrats aproximadament.

També havia posat un senyal metàl·lic d'obres

L'arrestat havia posat un senyal metàl·lic d'obres al mig de la línia que separa els dos carrils i diversos cons al mig del primer, en direcció Vic (Osona). Els obstacles suposaven un greu perill per a la resta d'usuaris que hi circulaven perquè se'ls trobaven de forma sobtada i els obligaven a fer una maniobra evasiva de frenada brusca i canvi de carril per evitar el xoc.

Mossos d'Esquadra / Carles Palacio

Detenen un home per posar obstacles a la carretera C-25, A Brunyola (Selva) i provocar un incendi: està en llibertat amb càrrecs i se l'acusa de dos delictes / Carles Palacio

En llibertat amb càrrecs

En l'escorcoll, també li van trobar un encenedor i, al vehicle, hi van trobar una motxilla amb diferents pots que continuen haixix. Per aquests fets, se'l va denunciar administrativament. Un cop retirats els obstacles i garantida la seguretat dels conductors, el van detenir. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Delicte contra la seguretat viària i delicte d'incendi

De moment, es desconeixen les causes per les quals el presumpte autor dels fets ha posat els obstacles al mig de la carretera ni per què volia calar foc. Tot i que el jove es troba en llibertat amb càrrecs, es podria enfrontar a sancions econòmiques molt elevades i penes de presó per dos delictes: un contra la seguretat viària i un altre d'incendi.

Detenen un piròman per quatre incendis al Vallès Oriental

Fa uns dies, també van detenir una altra persona que havia provocat quatre incendis al Vallès Oriental: "Operació conjunta dels Agents Rurals i la Policia Municipal de Mollet del Vallès contra el presumpte autor de quatre petits incendis. Els Agents Rurals el vam enxampar in fraganti dins l’espai d’interès natural de Gallecs i va quedar detingut per la Policia Local", van explicar els Agents Rurals al seu compte de Twitter.