Una dona de 51 anys ha estat detinguda per l'"homicidi premeditat" en relació amb la mort violenta ahir a la nit de quatre persones en una residència per a discapacitats a la ciutat alemanya de Potsdam.

L'homicida hauria apunyalat les víctimes

Segons publica avui el diari Potsdamer Neueste Nachrichten, la dona va informar al seu marit de l'ocorregut tot just arribar al seu domicili, després de la qual cosa es va alertar a la policia. Mestrestant, el Bild assenyala com a arma homicida un ganivet.

Ambulància en el centre de discapacitats / NOS

Ambulància al centre de discapacitats / NOS

De moment es desconeixen els fets que suposadament van portar a la dona, empleada del centre, a cometre l'atemptat, que va deixar a més a una altra persona greument ferida.

Perfil de les víctimes

La responsable del centre, Tina Mäueler, ha explicat en una compareixença davant la premsa aquest matí que a la residència Oberlinhaus hi viuen persones amb greus discapacitats que necessiten assistència i cures constants. No va voler donar més detalls sobre la identitat de les víctimes, però va assenyalar que almenys dues d'elles vivien en el centre des de petits i que totes portaven bastant temps a la residència.

El responsable teològic de l'Oberlinhaus, Matthias Fichtmüller, va parlar d'una "gran commoció" en els més de dos mil empleats del complex, que adjunta diverses àrees a més de fer de centre de gent amb discapacitat. 

L'alcalde de Potsdam el va qualificar d'un "esdeveniment|succés incomprensible" i va expressar el seu suport "en aquests moments difícils" als empleats i usuaris del centre.