La Guàrdia Urbana ha desmantellat una festa il·legal en un habitatge turístic de Reus. L'actuació policial ha acabat amb les identificacions d'unes 40 persones, entre els assistents a la festa i els treballadors d'aquesta, així com la identificació de l'empresa responsable de l'activitat. La festa, una "pool party" dirigida principalment a turistes que s'allotgen a Salou, oferia pel preu de 50 euros un paquet complet: trasllat en autocar, consum d'alcohol, discjòquei i, fins i tot, lloguer de pipes d'aigua o catximbes. Ara, faltarà veure si a aquests 50 euros s'hi suma una sanció econòmica. 

Les festes il·legals han estat una de les grans problemàtiques a les quals s'enfrontaven els cossos de les policies locals, sobretot durant l'època en la qual les restriccions per la pandèmia eren més dures. Tanmateix, aquesta situació fa molt que s'ha revertit, amb l'aixecament de les mesures restrictives i la tornada a les festes multitudinàries i l'oci nocturn, però les festes il·legals sembla que van venir per quedar-se. Tot i que moltes d'elles aconsegueixen dur-se a terme sense ser detectades, no és el cas de l'última "pool party" il·legal celebrada a Reus, que a banda de l'actuació del discjòquei va comptar amb uns altres convidats molt especials: els agents de la Guàrdia Urbana de Reus. 

La festa il·legal se celebrava en un habitatge turístic sense llicència

La Guàrdia Urbana de Reus va rebre informacions sobre la celebració d'una festa en un habitatge de Reus, per la qual es cobrava una entrada de 50 euros. Després de constatar i corroborar aquesta informació, els agents urbans van desplaçar-se el mateix dia de la festa, el passat dijous, 7 de juliol, fins a un habitatge turístic de grans dimensions situat al camí del Pi de Burgar, a la ciutat tarragonina de Reus. L'immoble turístic, com era d'esperar, actuava com a local de pública concurrència sense disposar de la llicència obligatòria que requereixen aquest tipus d'activitats. Allà, els agents van poder comprovar que s'estava celebrant una festa a la piscina, popularment anomenada "pool party", i que la celebració comptava amb tots els serveis: trasllat en autocar, consum d'alcohol, llogues de pipes o catximbes d'aigua, i el més important de tot, la piscina. 

festa ilegal reus desmantellada
La festa, per la qual els assistents pagaven 50 euros, permetia llogar pipes d'aigua. / Foto: Ajuntament de Reus
alcohol festa ilegal desmantellada reus
Els assistents a la festa havien pagat una entrada de 50 euros que incloïa el consum d'alcohol. / Foto: Ajuntament de Reus

Més d'una quarantena de persones identificades

Un cop a la festa, la Guàrdia Urbana de Reus va procedir a desmantellar la festa il·legal i a identificar els seus assistents i responsables. En total, els agents van efectuar un total de 40 identificacions, entre els clients i assistents de la festa i els treballadors d'aquesta, incloent-hi el discjòquei. L'empresa responsable de la celebració també ha estat identificada, ja que el seu nom constava a les entrades d'accés a la festa i als tiquets de lloguer de les pipes d'aigua. La Guàrdia Urbana remetrà les actes aixecades al departament municipal d'Activitats i a Inspecció de Treball, pel fet que els treballadors no van acreditar contracte laboral.

guardia urbana festa illegal desmantellada reus
Els agents de la Guàrdia Urbana de Reus van desmantellar la festa i identificar unes 40 persones. / Foto: Ajuntament de Reus

La "pool party" il·legal es dirigia als turistes

La "pool party" que la Guàrdia Urbana de Reus va desmantellar durant el dia de dijous estava principalment enfocada als turistes que s'allotgen i passen les vacances a la localitat veïna de Salou, coneguda per acollir una gran quantitat de turistes, especialment joves, un cop comença l'estiu. Els turistes havien pagat, presumptament, una entrada de 50 euros amb la qual tenien accés a la festa, al discjòquei i al trasllat d'anada i tornada en autocar, així com al consum d'alcohol. El que no esperaven és que la festa comptaria també amb una actuació molt especial: la de la policia. 

discjoquei festa ilegal desmantellada reus
La festa il·legal incloïa, pel preu de 50 euros, l'actuació d'un discjòquei. / Foto: Ajuntament de Reus
lloguer pipes aigua fetsa desmantellada ilegal reus
A banda dels 50 euros, els assistents podien llogar pipes d'aigua durant la festa. / Foto: Ajuntament de Reus