Un sergent militar destinat en el Regiment d'Enginyers número 8 de Melilla ha desaparegut aquesta matinada mentre realitzava una pràctica de busseig al pantà d'El Grado a Osca.

Desapareix un sergent de l'exèrcit

Ha estat la mateixa Comandància General de Melilla qui ha informat que el desaparegut és el sergent Mario Quirós Ruiz, que estava participant en una pràctica programada del curs de busseig Bussejador d'Assalt de l'exèrcit espanyol a l'embassament d'El Grado, a Osca.

GEAS Guàrdia Civil / Europa Press

Bussejadors del GEAS / Guàrdia Civil

Els familiars del sergent ja han estat informats del succeït i la Comandància General de Melilla s'ha posat a la seva disposició, mentre el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques, GEAS, de la Guàrdia Civil, s'encarrega del rastreig de l'aigua per trobar el desaparegut.

Bussejant a l'embassament d'El Grado

Malgrat formar part de l'exèrcit de terra, el militar estava accedint al posat Bussejador d'Assalt. I és que, a més del Comandament d'Operacions Especials (MOE), són diverses les unitats que compten a les seves files amb aquest tipus de bussejadors, que són entrenats pel mateix exèrcit.

Helicoptero Ejercito

Helicòpter de l'Exèrcit / Arxiu

En el curs que estava participant Quirós, s'instrueix els participants en busseig i navegació, amb recorreguts subaquàtics diürns i nocturns, immersions profundes, infiltració, ús d'explosius sota l'aigua, salt des d'embarcacions i inserció i extracció des d'helicòpters. A més, els membres de l'Arma d'Enginyers tenen una instrucció específica mitjançant el Curs de Sapador Amfibi.

Ampli dispositiu de recerca

Les immersions es duen a terme en diferents punts de la península i aquesta vegada ha estat el torn de l'embassament d'El Grado, que té el mateix nom que el municipi al qual pertany i que queda una mica més a baix de l'embassament de Mediano.

Embassament El Grado, Osca / Flickr

Embassament El Grado, Osca / Flickr

Està separat per una presa que va acabar de construir-se el 1969, frenant l'aigua del riu Cinca al costat del poble d'El Grado, proper a la ciutat de Barbastre. La presa ocupa una superfície de 1.273 hectàrees i pot contenir fins a 400.000 milions de litres.

És des d'aquest municipi des del qual neix el canal de la Cinca, que forma part del sistema de regs de l'Alt Aragó, i les seves aigües s'aprofiten, a més, per a la generació d'energia hidroelèctrica.