La Guàrdia Civil ha detingut un noi de 21 anys a Madrid que estava planejant un crim a Salou (Tarragonès). Es tracta d'un membre de la perillosa banda dels Trinitarios que volia matar un noi per una revenja relacionada amb el tràfic de drogues. Aquesta nova detenció s'ha fet en el marc de l'operació Termitas, on es van detenir altres deu membres de la banda a Salou relacionats amb aquest cas.

Aquesta nova detenció s'ha fet aquest dijous de matinada a la capital espanyola. El presumpte autor dels fets és un noi de 21 anys d'origen dominicà que pertany a la banda dels Trinitarios, que en els darrers mesos ha protagonitzat molts enfrontaments amb l'altra banda llatina, els Dominican Don't Play (DDP).

Detingut a Madrid per un homicidi en grau de temptativa a Salou

Segons avança NIUS, la víctima a qui volien matar era un jove de nacionalitat marroquina que vivia a Salou. La Guàrdia Civil investiga aquesta temptativa d'homicidi com una venjança relacionada amb el narcotràfic. El jove de 21 anys està detingut i a l'espera de passar a disposició judicial, on es decidirà si el deixen en llibertat amb càrrecs o si entra a presó de manera provisional, que és el més probable.

Bandas latinas / Policía Nacional
La Guàrdia Civil ha detingut a Madrid un noi de 21 anys, membre de la banda llatina dels Trinitarios, acusat d'intentar matar un noi de Salou (Tarragonès) / Policia Nacional

Tot i que aquestes bandes llatines acostumen a actuar a la capital espanyola i a la seva àrea metropolitana, en aquest cas, tal com va avançar ElCaso.cat, es fan més d'una desena de detencions a Salou.

Les bandes llatines de Madrid comencen a actuar a Catalunya

Així doncs, aquests perillosos grups ja comencen a actuar també en el territori català. En aquests registres al Tarragonès, també van requisar armes de foc com escopetes de canyons, pistoles i matxets. També van trobar drogues i l'Institut Armat està investigant per què comencen a estar presents a Catalunya.

Tres dels detinguts a Salou són menors d'edat

De tots els detinguts al carrer Amposta i al carrer Vendrell de Salou, tres d'ells són menors d'edat. En aquestes bandes, és habitual que els líders reclutin adolescents de menys de 18 anys perquè cometin tota mena de crims amb més impunitat, fet que preocupa enormement a la Policia.

Investigació en mans de la Guàrdia Civil

De moment, no ha transcendit la identitat del jove i el cas es troba sota secret de sumari i en mans de la Guàrdia Civil, que estan investigant el cas i no descarten que es facin noves detencions relacionades amb aquestes perilloses bandes urbanes.