El 19 de febrer de 2019 dos homes van acabar a l'hospital, molt greus, després de ser assaltats a casa seva, al carrer del Rosari de Masllorenç, un poble tranquil del Baix Penedès que no arriba als 500 habitants. Aquell assalt, que en un primer moment ningú va imaginar que acabaria amb tragèdia, sembla que s'ha pogut aclarir i que ara arribarà a judici a l'Audiència Provincial de Tarragona.

Assalt en una casa per robar marihuana: va acabar malament

En el moment de l'assalt en aquella casa hi havia dues persones, un home de 87 anys i el seu fill, d'uns 40 anys. Un grup de persones van entrar a casa seva després d'esbotzar la porta d'una puntada de peu. Quan van ser dintre els van atacar. Un dels assaltants, un jove de 15 anys, que anava amb un passamuntanyes, va donar cops amb una barra de ferro a l'home de 87 anys i va apunyalar el fill, l'home de 47 anys. Tot i que van ser traslladats a l'hospital, les ferides de l'home més gran es van complicar i va acabar morint.

Marihuana Patinet

Els Mossos van saber que la marihuana de l'interior de la casa havia sigut l'objectiu dels lladres / Cedida

Els Mossos d'Esquadra van investigar els fets i van saber que a l'interior de l'habitatge hi havia marihuana plantada, un fet que va fer pensar que l'assalt podria estar-hi relacionat. Quan ho van confirmar van poder saber que el grup, amb dos adults i un jove menor d'edat, tenien la intenció de robar la droga que tenien plantada el pare i el fill. Els dos jardiners s'hi van resistir i van rebre els cops i les agressions del grup.

Un menor d'edat, autor dels cops mortals

Segons les investigacions, que accepta com a bones la Fiscalia, però que ara s'hauran de provar en un judici, el menor d'edat va ser l'autor material de les agressions que va rebre l'home gran que va acabar morint a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Va morir, tal com recull l'escrit de qualificació fiscal, el dia 6 de maig. Quinze dies després de rebre la brutal pallissa els metges li van donar l'alta. Pel seu estat de salut previ i l'edat, es va decidir no intervenir quirúrgicament. Va tornar a casa seva i després d'alguns dies es va començar a trobar malament.

El traumatisme cranioencefàlic del 19 de febrer li va costar finalment la vida. Va ser llavors quan es va iniciar la investigació per homicidi. El testimoni que ell havia donat de l'assalt i també el del seu fill van ser claus per acabar el trencaclosques d'aquest crim de Masllorenç.

Demanen cinc anys més d'internament

El jove acusat d'aquest crim, que ja està en règim tancat en un centre de menors per haver participat en altres assalts violents i haver estat caçat pels Mossos d'Esquadra, s'enfronta ara a una condemna de cinc anys més en règim tancat i dos anys de llibertat vigilada.

És la petició que fa la Fiscalia de Tarragona pel judici, que arrencarà aviat a l'Audiència Provincial. Acusen el menor d'edat d'un homicidi, d'un homicidi en grau de temptativa i també d'un presumpte robatori amb violència a casa habitada amb instrument perillós. La Fiscalia també demana el pagament d'uns 100.000 euros a la vídua i al fill de l'home mort.