L'assistent de direcció que va lliurar l'arma mortal a Alec Baldwin i amb la qual va matar accidentalment Halyna Hutchins, ha confessat que l'arma no estava revisada abans de l'assaig en què l'actor va disparar. A més, s'ha pogut saber que aquest empleat ja havia estat acomiadat d'una altra producció per uns fets similars.

Confessa l'assistent de direcció sobre l'incident d'Alec Baldwin

Així ha publicat la confessió de Dave Halls l'oficina del xèrif de Santa Fe, a l'estat de Nou Mèxic, aquest dimecres.

La versió de l'assistent coincideix amb la hipòtesi dels investigadors després de confiscar uns 500 cartutxos amb munició, entre les que se sospita que estaven barrejades bales de veritat i de ficció, a la zona del rodatge del western Rust, dirigit per Joe Souza.

Halls ha especificat que no va revisar l'arma abans d'assajar l'escena perquè estava convençut que contenia bales de mentida.

Però, en contradicció amb la seva declaració està la de Hannah Gutiérrez-Reed, l'armera de la producció, que va explicar a les autoritats que aquell mateix dia s'havia assegurat que l'arma contenia bales fictícies i va indicar que no tenia coneixement que hi hagués munició real en l'estudi d'enregistrament.

No havia revisat l'arma: bales confiscades en el set de rodatge

El xèrif de Santa Fe, Adan Mendoza, havia explicat en roda de premsa que els cartutxos trobats en el set de rodatge eren una barreja de "cartutxos de foguejament, bales falses" i el que sospita que podrien ser "bales veritables".

Sobre Gutiérrez-Reed, de fet, recau la culpa de l'accident, que va deixar ferit greu al mateix director de la pel·lícula i va acabar amb la mort de la directora de fotografia.

Tots dos es trobaven darrere de la càmera observant l'angle del pla quan Baldwin va practicar un tret cap a la lent i es va desencadenar la tragèdia.

Qui és el responsable de l'accident?

A hores d'ara de la investigació, les autoritats de Santa Fe no s'atreveixen a oferir conclusions i estudien tots els escenaris possibles, inclosa la imputació d'algun dels implicats en el rodatge del western Rust.

Davant de les preguntes de la premsa sobre la possible responsabilitat legal de Baldwin, que a més de protagonista de la pel·lícula és un dels productors, el xèrif va recalcar que "res no està descartat".

L'única confirmació fins al moment és que la pistola que Baldwin va disparar era un revòlver Colt 45 que estava guardat juntament amb altres dues armes, una de modificada perquè no pogués disparar munició real i una altra de plàstic.

A diferència dels cartutxos de foguejament, que recreen l'explosió d'una arma, les bales de mentida no contenen pólvora i només s'utilitzen quan el guió requereix que aparegui un projectil en pantalla.

La mort d'Halyna Hutchins commociona Hollywood

Mentre avancen les indagacions oficials, s'han anat coneixent altres detalls, com que l'assistent que va lliurar la pistola a Baldwin va ser acomiadat d'un altre rodatge el 2019 per un incident similar encara que, per fortuna, no va ferir ningú.

També s'ha revelat la vida d'Halyna Hutchins, estrella emergent de la direcció fotogràfica a Hollywood.

Les declaracions de membres de l'equip que treballaven a la producció retraten un ambient de feina precari en el qual les protestes s'amuntegaven i pel qual van dimitir mitja dotzena d'empleats el mateix dia del tràgic accident.