Excedir el límit de velocitat, conduir sota els efectes de les drogues o de l’alcohol i no tenir el cinturó de seguretat posat són les infraccions més comunes pels quals la Direcció General de Tràfic posa més multes als conductors. En un afany per intentar reduir el nombre de sinistralitats a la carretera, les conductes al volant que poden implicar una possible sanció són cada vegada més estranyes.

La DGT pot sancionar un conductor amb fins i tot 200 euros per conduir massa lluny de casa. Es tracta d'una mesura poc habitual, però que es pot aplicar si es detecten certes anomalies a la part psicotècnica del carnet de conduir. Cada conductor ha de conèixer les seves pròpies limitacions, que a més es poden consultar a la secció "Observacions" del carnet. En aquest apartat apareixen les restriccions que s'atribueixen a cada conductor. Aquesta multa de 200 euros també s'exigirà a la persona que tingui passatgers al vehicle, si a la part de restriccions es detalla que no pot fer-lo.

Anar massa abrigat també pot estar sancionat

Tot i que encara no fa tant de fred, les temperatures continuen baixant i això ens obliga a posar-nos cada cop més capes de roba. No obstant això, hem d'anar amb compte amb com d’abrigats ens posem davant del volant, ja que des de Trànsit poden considerar que certes peces de roba poden dificultar la mobilitat de la persona que condueix. Per altra banda, quedar-se sense gasolina en certes situacions també pot estar penalitzat, com ara en un lloc del qual hem de moure el cotxe manualment. Si hem de desplaçar-nos a peu per comprar gasolina i no fem servir un recipient adequat, la multa pot arribar a ser de 3.000 euros per tractar-se d’un líquid inflamable.

Rascar-nos l'esquena mentre conduïm, fer-se petons o discutir al volant són també conductes pels quals haurem de pagar una sanció i podrem perdre uns quants punts del carnet. Totes aquestes mesures s'han aprovat per tal de garantir "la pròpia seguretat, la de la resta d'ocupants del vehicle i altres usuaris de la via", segons recull l'article 18 del Reglament General de Circulació.