Sunita Devi, una dona de 38 anys, va acudir a una clínica situada a Bariyarpur (Nepal) per sotmetre’s a una operació perquè li extirpessin l’úter a causa d’una infecció. En comptes d’això, però, el cirurgià va aprofitar per extreure-li tots dos ronyons i fugir amb ells. Ara, Sunita Devi es troba entre la vida i la mort mentre espera un donant d’òrgans que sigui compatible amb ella.

Després de l’operació li van donar l’alta mèdica, però Sunita Devi va tornar  després que s’agreugés la seva condició. Des de la clínica la van traslladar d’urgència a l’Hospital Sri Krishna (Índia), on, després d’una ràpida avaluació, van comprovar que no tenia cap dels dos ronyons. Els metges la van sotmetre a diàlisi immediatament, i des d’aleshores Sunita Devi es troba hospitalitzada en estat crític sense possibilitats de supervivència si no troben un donant compatible.

Exigeix que li trasplantin els ronyons del metge

"Faig una crida al Govern perquè arresti immediatament el metge acusat que em va extreure els ronyons", va declarar a l'India Times. "Els seus ronyons m'han de ser trasplantats perquè jo pugui sobreviure", va afegir. Sunita Devi ha estat inscrita a la llista oficial de trasplantaments de l'Índia a l'espera d'un ronyó compatible. A hores d'ara els metges asseguren que l'estat de salut de la pacient és molt greu i depèn completament de la diàlisi. "Els seus signes vitals estan sent monitorats de prop, però la seva situació continua sent crítica", va declarar Om Kumar, cap del Departament de Nefrologia de l'hospital.

El metge que va operar la Sunita, R. K. Singh, va fugir amb els dos òrgans i es troba en crida i cerca per les autoritats locals. La policia va investigar la clínica on s'havia realitzat l'operació i van descobrir que no comptava amb els requisits necessaris i que els títols del cirurgià estaven falsificats. La família de la víctima ha denunciat el propietari de la clínica, Pawan Kumar, qui també es troba en parador desconegut.