Novetats del cas Alcàsser: el crani que van trobar a Irlanda no és el d'Antonio Anglés. Les esperances de tancar aquest triple crim són cada vegada més baixes i l'assassí de les menors s'ha convertit en un dels fugitius més buscats d'Europa.

Miguel Ricart, un dels assassins del cas Alcàsser, ja està en llibertat

El crim d'Alcàsser va ser un dels més mediàtics d'Espanya i, 30 anys després dels fets, encara no s'ha aconseguit resoldre. L'únic condemnat pel segrest, violació i assassinat de la Desirée, la Miriam i la Toñi va ser Miguel Ricart, que ja ha complert la condemna i està en llibertat.

Aquell 13 de novembre del 1992, Miguel Ricart no va actuar sol: ho va fer amb Antonio Anglés, que va fugir d'Espanya després de cometre aquest macabre crim. Gairebé 30 anys després, encara no l'han aconseguit localitzar, uns fets que serien clau per tancar d'una vegada per totes aquest macabre assassinat.

Els passos que va seguir Antonio Anglés per fugir d'Espanya

Antonio Anglés va recórrer tot Espanya fins a arribar a Portugal i es va colar en un vaixell en direcció a Dublín (Irlanda). Quan estaven a punt d'entrar al port, el van enxampar i es va llençar a l'aigua i, a partir de llavors, se li va perdre completament el rastre.

Tres anys més tard, el 2006, uns pescadors van trobar un cadàver en avançat estat de descomposició a l'illa Lambay, molt a prop de la costa de Dublín. Tot i que la troballa es va fer fa 15 anys, els policies irlandesos han fet el retrat robot del crani per saber a qui pertany el cadàver i han demanat col·laboració ciutadana a diversos països europeus.

Cas Alcasser

Segueixen buscant pistes per localitzar un dels fugitius més buscats d'Europa, Antonio Anglés, en crida i cerca pel cas d'Alcàsser / Arxiu

El crani trobat a Irlanda no és d'Antonio Anglés i ja el van analitzar en el passat

L'any 2006 van localitzar un cadàver en descomposició a l'illa Lambay, a prop d'on va ser vist per última vegada el fugitiu. Fa setmanes, a Espejo Público es va explicar que s'havia demanat que s'analitzés l'ADN del crani trobat a Dublín, ja deien que presentava moltes coincidències amb les faccions d'Anglés

No obstant això, tal com detalla el criminòleg, Félix Ríos, que exerceix una de les acusacions d'aquest crim, el cos trobat a Irlanda no és d'Antonio Anglés i que, per si no fos poc, ni sospiten que ho sigui, explica La Razón. De fet, segons diu ell mateix, quan van passar les dades a la Interpol, no van trobar cap similitud d'ADN que el pogués relacionar amb l'autor del crim d'Alcàsser.

"Hi ha bastants dades, però cap ens pot fer sospitar que es tracta d'Antonio Anglés"

Llavors a qui pertany el crani? Ríos afirma que es tracta d'una persona nord-africana que té entre 25 i 45 anys i que no té res a veure amb el del fugitiu. "Hi ha bastants dades, però cap ens pot fer sospitar que es tracta d'Antonio Anglés", diu el criminòleg, que ha aprofitat l'ocasió per remarcar la seva confiança en les investigacions que s'estan fent tant a Irlanda com a Espanya.