La periodista Paz Álvarez denúncia a les xarxes l'atropellament patit per un cotxe BMW en el centre de Madrid. El conductor, a més, li ha donat un número fals per fer l'atestat.

Busquen qui ha atropellat a la periodista Pau Álvarez

Les xarxes socials s'han convertit en una gran eina de denúncies amb un ampli públic i un gran poder de difusió. Fa temps que l'anomenada "màgia de Twitter" serveix per trobar casa a gossos abandonats, recuperar objectes perduts o, fins i tot, trobar feina.

En aquest cas, però, la denúncia té com a objectiu buscar un delinqüent. Així ho ha explicat la usuària i periodista Paz Álvarez en el seu compte, en el qual ha publicat unes fotos de les lesions que ha patit i ha explicat breument la seva història.

Davant de la parada d'autobús d'El Corte Inglés de Goya a Madrid

Al tuit escrivia: "Busco al tipus que em va deixar així de maca ahir: em va tirar a terra amb el seu BMW, davant de la parada de l'E4 d'El Corte Inglés, al carrer Goya. Es deia Javier i em va donar amablement el seu número de telèfon, que ha resultat ser fals."

Pau Álvarez

Les imatges que acompanyen al text mostren la seva cama i el seu braç embenats, per la qual cosa es podria tractar de fractures o lesions menors.

Però el delicte està en l'actuació d'aquest supòsit Javier, que va donar un número de telèfon fals davant de la impossibilitat d'omplir els papers de l'informe amistós en el moment de l'accident.

Un tal Javier que conduïa un BMW

Com que no es pot contactar amb el culpable de l'accident, el cobrament d'indemnitzacions per part de les companyies d'assegurances es complica i l'home podria estar incorrent en un delicte per falta d'assegurança de responsabilitat civil.

Ara, la periodista, que va escriure per al mitjà El País i que actualment treballa per al mitjà econòmic Cinco Días, deixa en mans de Twitter la troballa del delinqüent.

Droguen una jove anglesa en una discoteca

Les xarxes socials també funcionaven com a altaveu aquesta setmana en un cas molt més seriós. La mare d'una noia anglesa de 18 anys, pujava un vídeo de la seva filla, Millie, a l'hospital. A la jove, que havia sortit de festa dissabte passat, li havien posat droga a la beguda.

Millie Taplin / Facebook

Millie Taplin / Facebook

La substància encara es desconeix, però els efectes, tal com es veu en les imatges, eren gravíssims. I és que poc després del glop "enverinat", la Millie va començar a marejar-se i la vista va començar a fallar-li.

Van ser les seves amigues les que van trucar als serveis d'emergències, que la van portar a l'hospital des de la discoteca, anomenada MooMoo i ubicada a Southend, Regne Unit.

Paralitzada durant hores: vídeo

Una vegada allà les conseqüències físiques van continuar avançant, deixant-la paralitzada durant hores al llit de l'hospital. La mandíbula desencaixada, els ulls com plats i les mans engarrotades com arpes van ser els principals símptomes, així com les cames, que li fallaven i li impedien de caminar.

Hores després, es recuperava, però les seqüeles psicològiques seran les més difícils de superar, com explicava la seva mare al mig Sky News, el que va assegurar que Millie patia d'ansietat cada vegada que sortia de casa des del succés.