Els Bombers de la Generalitat donen per controlat el greu incendi forestal que ha arrasat la serra de Senan, a la Conca de Barberà de Tarragona.

Controlat l'incendi de la Conca de Barberà

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat aquest dilluns cap a les sis de la tarda l'incendi de Senan, a la Conca de Barberà, que ha cremat unes 42 hectàrees, principalment de terreny forestal.

27 dotacions terrestres i 1 helicòpter es mantenen a la zona remullant-la.

Bombers incendi Conca Barberà / ACN

Després de dos dies de feines, els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi de la Conca de Barberà / ACN

L'incendi es va declarar diumenge al migdia i es va desenvolupar cap a una zona d'accés difícil empès pel vent.

La prioritat dels efectius ha estat evitar que el flanc dret -on s'ha treballat amb línies d'aigua i el suport dels mitjans aeris- arribés fins a la carretera de Senan, la T-232, per on l'incendi podia tenir més potencial.

Els Bombers controlen les flames de la serra de Senan

Després d'haver pogut ancorar el foc i estabilitzar el perímetre diumenge al vespre i durant la nit passada, en les darreres hores els Bombers s'han centrat a controlar els punts calents, en reduir la capacitat dels focus secundaris i en evitar revifalles.

 

Els Agents Rurals continuen investigant l'origen del foc, que situen en una crema de restes vegetals que es va escapar pel vent.

S'estudia, però, si la crema es va produir dissabte -amb la corresponent autorització o sense-, o bé diumenge –un dia que no estava permès fer cremes.

També caldrà determinar si el responsable de la crema va complir amb les condicions establertes.

Estabilitzat aquest matí i controlat aquesta tarda: cap a l'extinció

Segons els Agents Rurals, aquest dilluns al migdia l'incendi havia afectat una superfície aproximada de 41,44 hectàrees, de les quals 36,33 corresponen a terreny forestal arbrat -principalment pi- i 2,65 hectàrees a matollar.

També ha cremat 1,85 hectàrees de terreny agrícola de conreus i 0,65 hectàrees de pastures. Per municipis l'incendi ha afectat 34,94 hectàrees del terme de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), 5,89 hectàrees de Fulleda (Garrigues) i 0,61 hectàrees de Senan. 

De moment no es lamenten ferits i les tasques aniran dirigides a la completa extinció del foc.