Aquest dissabte a la matinada han matat d'una pallissa el Samuel, un jove de 24 anys a la Corunya i, encara que tothom explica que ha estat un crim homòfob, ni els testimonis ni els policies que investiguen el cas en tenen cap prova.

Maten el Samuel a la Corunya

Els fets han passat aquest dissabte a les 3:00 de la matinada a l'avinguda Buenos Aires de la Corunya. Samuel Luiz Muñiz estava amb tres amigues quan un grup de persones el van apallissar. Però què és el que va passar exactament?

Tothom diu que l'han matat per ser gai

Les xarxes socials s'han emplenat de publicacions assegurant que ha estat un crim homòfob i que l'han matat perquè era gai. De fet, influencers i polítics han explicat públicament que l'han assassinat per la seva orientació sexual, però que hi ha de cert en tot això?

Samuel / Twitter

Aquest dissabte han assassinat el Samuel a la Corunya / Twitter

No hi ha cap prova que demostri que ha estat un crim homòfob

Segons els investigadors del cas i els testimonis que van veure l'agressió, no hi ha cap prova que apunti que l'han matat per homofòbia, explica La Voz de Galicia. De fet, el seu pare ha explicat a aquest mitjà gallec que l'han matat per error i per què estava intentant posar pau en una discussió.

Tot va començar per una videotrucada

El que està clar és que tot va començar perquè una de les seves amigues estava fent una videotrucada i els agressors es pensaven que ella els estava gravant. Va ser en aquest moment quan es van apropar a ella amb una actitud amenaçadora i quan el Samuel va intentar intervenir a la discussió per explicar-los que havia estat un mal entès i que la seva amiga només estava fent una trucada.

Samuel La Coruña / Twitter

Els testimonis i els policies asseguren que no hi ha cap prova que demostri que l'han matat per ser gai / Twitter

Tal com es veu a les càmeres de seguretat de la zona, després d'això, els agressors s'acosten al Samuel i el comencen a apallissar fins que veuen que li costa respirar i que no es pot moure. Al cap d'una estona, mentre l'estaven traslladant a l'hospital, va acabar morint d'un atac al cor a causa de les ferides ocasionades.

Detenen 13 persones implicades en els fets

De moment, ja hi ha 13 persones detingudes per la seva presumpta implicació en els fets i set d'elles estarien directament implicades en l'homicidi. El cas es troba sota secret de sumari i els policies estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets i, encara que no descarten cap hipòtesi, expliquen que de moment no hi ha cap prova que corrobori que l'hagin matat per ser homosexual.

Un cas semblant a Terrassa

A Terrassa (Vallès Occidental) s'ha viscut un fenomen similar aquest cap de setmana: s'ha fet viral el vídeo d'una pallissa i, encara que tothom assegurava que es tractava d'una agressió homòfoba, en realitat estaven pegant a la víctima per robar-li el mòbil i la cartera.