El cos d'un menor de 13 anys va ser descobert decapitat per la policia francesa aquest diumenge a la nit a la localitat de Tarascó, al sud-est del país. La fiscalia informa que el presumpte autor dels fets ha estat abatut.

Apareix un menor decapitat a França

Tot va començar amb la recerca d'un menor de 13 anys que semblava haver-se escapat abans del cap de setmana de casa seva a Marsella. Durant la investigació, un veí de la localitat de Tarascó, al sud-est del país, va trucar a la policia.

El denunciant assegurava que havia vist un cadàver en un habitatge proper, on els agents van irrompre.

Un nen de 13 anys desaparegut

Allà van trobar el cos de l'adolescent, al que faltava una mà i el cap. El cap sí que es trobava a la mateixa casa, envoltada d'elements utilitzats en ritus satànics. L'amo de la casa es va convertir en el sospitós principal i es va iniciar la seva recerca.

Policia França / David Monniaux

Policia França / David Monniaux

Segons els testimonis, després de fugir per les teulades, el presumpte assassí, de 32 anys, "conegut per trastorns psiquiàtrics" i ja condemnat per actes de violència, va ser albirat a Arles tres hores després.

Abatut a trets per la policia

El sospitós fugia i es va negar a aturar-se davant dels agents, per la qual cosa el van disparar, malgrat que l'home no anava armat.

En principi, una sola ferida de bala, segons el fiscal de Tarascó, va acabar amb la seva vida durant aquesta matinada de dilluns.

Policia França / Flickr

Agents de la Gendarmerie de França / Flickr

El fiscal, Laurent Gumbau, també va detallar l'Agence France-Presse (Agència Francesa de Premsa) que "el cos trobat pot correspondre al del menor desaparegut" i que es van trobar "rastres d'erosió" -trossos de carn esquinçats- al cadàver a l'altura d'una espatlla.

Possible ritu satànic

Aquest fet ha iniciat una teoria de canibalisme que es podrà confirmar amb l'autòpsia, ja que és "impossible en l'estat actual dels fets confirmar la hipòtesi de l'antropofàgia".

Policía Francia / Europa Press

Policía Francia / Europa Press

En espera de l'autòpsia dels dos trossos del cos, encara no es pot establir un vincle formal entre la víctima trobada al pis de Tarascó i l'home abatut per la policia, insisteix Gumbau.

La investigació ha quedat en mans de la Policia Judicial i la Inspecció General de la Policia Nacional (IGPN) aclarirà el tret mortal del policia.

Tarascó (oficialment i en francès Tarascon) és una comuna i població de França, a la regió de Provença-Alps-Costa Blava, que forma part del departament de Boques del Ródano, en el districte d'Arlès.

Amb els seus 15.000 habitants, és la capçalera i major població del cantó que porta el seu nom.