La Fiscalia d'un tribunal militar de Sevilla demana nou mesos de presó per a una agent de la Guàrdia Civil que es va queixar de la pudor i poca higiene del seu superior.

Una guàrdia civil pot anar a presó

La Fiscalia del Tribunal Militar Territorial Segundo de Sevilla ha demanat una pena de nou mesos de presó per a una agent de la Guàrdia Civil, per un delicte d'injúries a un superior al que va escriure que era "poc net" i feia una "fètida olor".

Guardia Civil / Europa Press

S'enfronta a un delicte d'injúries per queixar-se de la mala olor del seu superior / Arxiu Europa Press

En l'escrit, l'acusada assenyala que "cada vegada que s'ha mostrat com a instructor, ho ha fet de forma descuidada i poc endreçada, amb mala olor i un cèrcol de suor bastant desagradable sota els braços, tacant així tota la uniformitat d'aquest cos i menyspreant la mateixa amb una fètida olor, sent bastant desagradable", segons consta en les proves del cas.

El destinatari de l'escrit és un comandant de la Guàrdia Civil que va ser designat com a instructor de diversos expedients disciplinaris oberts a l'agent, María Luisa, per la suposada comissió de "falta greu" i que ella va recusar.

Es queixa de la pudor del seu cap

La Fiscalia Jurídic Militar del Tribunal considera que l'escrit conté "manifestacions i expressions de contingut injuriós" cap a l'oficial, uns fets que suposen un delicte d'injúries a un superior.

Per això, demana una pena de nou mesos de presó, a més de suspensió del seu lloc de treball.

Prisión / Pixabay

La fiscalia demana nou mesos de presó per l'agent de la Guàrdia Civil que acusa de mala olor el seu cap / Pixabay

Per la seva banda, l'advocat de l'oficial demandant sol·licita dos anys i mig de presó i una indemnització de 15.000 euros en concepte de danys morals.

L'Associació Unificada de la Guàrdia Civil s'ha mostrat en contra de l'aplicació del Codi Penal Militar i, segons han assenyalat des de l'àrea d'Igualtat, aquest tema es podia resoldre suspenent a l'agent amb entre cinc dies o un mes sense sou i feina o amb la pèrdua de destinació, "sense necessitat de portar-la a la presó".

Es va negar a reduir la protecció a una víctima de violència masclista

Aquest cas se suma a les anteriors queixes de la mateixa agent, que fa anys que lluita dins el cos militar per diverses acusacions contra ella. 

Els fets dels quals l'acusen es remunten a 2017 quan l'agent, destinada a Chipiona (Cadis) i encarregada de l'àrea de violència de gènere, es va negar a treure protecció a una víctima.

Va rebre l'ordre de baixar el risc a una jove de la localitat que havia denunciat amenaces de mort i agressions per part de la seva parella. I ella va dir que no.

María Luisa Flores Guardia Civil / Europa Press

L'agressor, que va ser detingut, havia anteriorment amenaçat l'agent, danyant el seu vehicle.

Persecució dins el cos de la Guàrdia Civil

Va ser llavors quan María Luisa va sol·licitar l'activació del protocol de protecció a agents de l'autoritat.

I en canvi i "en contra de la seva voluntat" -segons les al·legacions del seu advocat- va ser citada per ser avaluada mèdicament dins el cos.

El diagnòstic, al qual ella va mostrar "la seva frontal oposició", va ser d'estrès, receptant la seva baixa laboral.

A partir de llavors, la dona declara que ha patit una situació de "persecució implacable" amb l'obertura d'expedients disciplinaris per "falta molt greu" per haver-se negat a posteriors reconeixements mèdics, "sense causa que ho justifiqués", dels quals la majoria han estat arxivats.