Un total de 41 persones han mort ofegades en espais aquàtics durant la primera quinzena de juliol, el que suposa gairebé tres ofegaments cada dia, unes dades que confirmen la tendència a l'alça de les morts per aquesta causa. Així ho assenyala l'Informe Nacional d'Ofegaments que elabora la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.

La majoria dels ofegats s'han produït a Andalusia, país Valencià i Catalunya

Les 41 persones mortes en la primera quinzena d'aquest mes en suposen 5 més de les que van morir en el mateix període de l'any anterior.

Gairebé la meitat dels ofegaments s'han registrat en tres autonomies: Andalusia i País Valencià, set en cada cas, i Catalunya, sis. També s'han produït ofegaments mortals en la primera quinzena de juliol a Castella i Lleó i Galícia (4 en cada cas), Astúries, Aragó, Canàries, Castella-la Manxa i Múrcia (2 en cada una d'elles) i Balears, Navarra i País Basc (1 a cada territori).

El perfil de la persona ofegada durant aquests quinze dies és el d'un home (68 %), de nacionalitat espanyola (73 %), mort en una platja (44 %) i en qualsevol cas en un espai sense vigilància (76 %).

Només no s'han registrat ofegaments mortals en els espais aquàtics de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.