El té i les infusions són un habitual a les nostres dietes, els utilitzem per activar-nos al matí, solucionar un mal de coll, relaxar-nos, entre moltes altres situacions en el nostre dia a dia. Ara, un estudi de la Universitat de McGill (Canadà) ha assegurat que algunes d'aquestes bossetes en què ens prenem les herbes no són tan saludables com ho és el seu interior i que contenen milers de milions de partícules de microplàstic.

L'experiment ha analitzat diverses marques d'infusions i ha determinat que una única bossa desprèn 11.600 micro-partícules i 3.100 milions de nanopartícules de plàstic just quan entra amb contacte amb l'aigua calenta. Això és degut a una fibra sintètica anomenada polipropilè que utilitzen les empreses per tancar i segellar els envasos.

Efectes en la salut humana

Per tal de determinar com afecten els resultats de l'estudi en un humà, els investigadors van submergir en l'aigua contaminada pels micros i nanoplástic una tipologia d'organisme viu.
Tot i que els organismes van aconseguir sobreviure, van presentar anomalies en el seu comportament. És en aquesta línia que els experts insten a seguir investigant més a fons els efectes perjudicials per la salut humana, ja que ells no han trobat suficients evidències per assegurar-ne la nocivitat, segons informe el mitjà de comunicació rus RT