"Et trobarem a faltar". Així és com s'ha acomiadat el Zoo de Barcelona de la Vieja, la ximpanzé més vella de tota Europa. De caràcter noble i afable, va morir aquest dimecres al Zoo de Barcelona als seus 60 anys.

La Vieja era la matriarca del grup i tal com recorda el zoo, "part de la seva història i evolució on va ser el seu refugi" per aquesta espècie.

Des de ben petita, la Vieja va ser batejada amb aquest nom perquè tenia moltes canes. Va arribar l'any 1965 a Barcelona i amb la seva mort, també marxa el darrer animal procedent del que les associacions animalistes anomenen com "zoos colonials".

Companya del Floquet de Neu

La Vieja va ser capturada a Guinea Equatorial, com el Floquet de Neu, quan tenia dos anys. Així doncs, ella era el darrer exemplar viu que tenia el parc capturat en estat salvatge.

El Zoo de Barcelona recorda que continua amb la seva col·laboració en projectes de conservació del ximpanzé a Zàmbia o el Senegal, juntament amb l'Institut Jane Godall. Els qui la coneixien se "senten orgullosos d'haver compartit aquest temps" amb la Vieja.