Un basar xinès de Santa Cruz de Tenerife és des de fa un temps el més conegut, no només de la ciutat, sinó de totes les Illes Canàries. I tot és gràcies a la Susana, una de les seves dependentes, tot un fenomen a les xarxes socials pels vídeos promocionals que publica.

Els basars xinesos -els “Tot a 100” de fa uns anys- destaquen perquè sembla que no hi hagi final en el seu interior i perquè hi podem trobar de tot, i encara una mica més. Però no ens enganyem, una de les seves qualitat no és la simpatia dels qui hi treballen, habitualment xinesos.

Un basar xinès diferent

Si fa o no fa, tots tenen més o menys el mateix. Tots menys un, el Basar Fàtima de Güímar a Santa Cruz de Tenerife, que té a la Susana.

El compte de Twitter @linodelrey_ és l’encarregat de publicar els vídeos, difondre’ls i fer-los virals. Vídeos únics i exclusius per promocionar el basar xinès on treballa la Susana.

Per exemple, si del que es tracta és de fer una promoció de les últimes novetats en roba (les del basar) la Susana organitza i grava una desfilada, estil “Barcelona Fashion Week”.

I qui diu roba, diu uns barrets, uns fanalets, orelleres o aquells magnífics elements decoratius que són l’estrella de qualsevol basar xinès. O fins i tot és capaç d’organitzar concursos i regalar rellotges per tal de promocionar el Basar Fàtima de Güímar.

Alejandro, la mà dreta de Susana 

Però Susana no hauria arribat a ser una autèntica estrella sense l’ajuda del seu fidel company de feina, Alejandro, que és qui grava els vídeos. El que molt pocs sabien és que l’Alejandro és un nen xinès de 10 anys, i que també ha tingut els seus segons de glòria promocionant, en el seu cas, joguines.

Encara no se sap si tanta promoció i tants vídeos han donat el seu fruit. El que és segur és que en entusiasme i originalitat, ningú guanya a la Susana.