Portem només dues setmanes de 2020 i aquest vídeo ja és, i serà, un dels més emotius de l’any. I és que no n’hi ha per menys; les imatges d’una orangutan observant com una mare dona de mamar al seu fill han donat la volta al món i no han deixat ningú indiferent. 

Una visita en família al zoo

Gemma Coppeland, resident a Cheshire, al nord-oest d’Anglaterra, era de visita al zoo de Schoenbrunn, a Viena, juntament amb la seva parella, Shane, i el fill de tots dos, Jasper, de 3 mesos d’edat.

La família es trobava al recinte dels orangutans quan la mare es va adonar que el seu fill tenia gana. Gemma es va asseure davant del vidre que separa l’espai habitat pels orangutans per donar de mamar a en Jasper.

El que no es podia imaginar és l’escena que va viure a partir d’aquell moment i que gràcies a la gravació que va fer el Shane, ara tots en podem gaudir. Una escena que va durar 30 minuts i que Gemma va penjar (un fragment) en el seu compte de Facebook.

Imatges emotives 

Les imatges estan plenes d’emotivitat i sentiment, la reacció de la femella d’orangutan, apropant-se al vidre i compartint l’alletament del Jasper per part de la seva mare, la Gemma, són d’una riquesa emocional difícil de superar.

Posteriorment, Gemma va relatar aquell moment màgic al Mirror. “Em vaig acostar al vidre per veure més de prop l’orangutan que es trobava a uns cinc o sis metres de distància, no volia espantar-la”. Gemma segueix explicant que va ser aleshores quan es va adonar que el Jasper tenia gana i li va donar de mamar.

Instint de protecció

Gemma assegura que mai oblidarà aquell moment, la manera com va reaccionar la femella d’orangutan i que es poden veure en el vídeo que va gravar la seva parella: el primat agafa una tela de roba i s’acosta a la Gemma, s’asseu a escassos centímetres, només estan separades per un vidre.

L’orangutan en cap moment deixa de mirar la Gemma i el Jasper, acaricia el vidre, acostant-se tot el que pot a mare i fill, per protegir-los. Una escena que es va prologar durant 30 minuts.

Un moment irrepetible

El que no es veu en el vídeo és que aquell moment tan intens i emotiu, va congregar molta gent al seu voltant que estaven encisats contemplant l’escena. Gemma explica que no volia que s’acabés, “no volia marxar, em va semblar increïble, vaig plorar molt”.

Imatges virals 

El vídeo, que ha publicat al seu compte de Facebook, s’ha fet viral en poques setmanes, compartint una de les escenes més emotives mai vistes a tot el món.

Però l'emoció no s'havia acabat. Poc després, la Gemma va saber que aquella orangutan (Sol es diu) havia estat mare, el seu fill, però, va néixer mort.