El mateix camí, els mateixos passos zebra, les mateixes oracions abans d'arribar a la pujada de Santo Domingo. Javi Muñoz fa 47 anys, d'ençà que en tenia 15, que no es perd cap dels encierros dels Sanfermines. És un veterà. Entrena durant tot l'any i a l'empresa automobilística on treballa, cada dia recorda als seus companys quants dies queden per al txupinazo.

Tot es va aturar uns segons

Aquest 8 de juliol, però, tot es va aturar per uns segons. És un corredor respectat, però assegura que es va "arriscar més del compte" per "pillar toro". L'objectiu és córrer davant dels toros i ho va donar tot; sabia perfectament com ho jugava i sabia que no era fàcil, però no va sortir com havia imaginat i l'encierro "va ser massa ràpid".

No va anar bé. Al segon 24 de l'encierro, va intentar posar-se davant d'un cabestro, per deixar-lo passar i quedar sol davant d'un toro, però la força del primer animal el va estirar i va acabar caient a terra.

Per damunt seu va passar tot el ramat, els toros i els cabestros. Ho ha explicat a ElCaso.cat amb tot luxe de detalls mentre es recupera de dues fissures cranials a l'hospital de Pamplona.

Tots els toros per sobre

Javi Muñoz ha explicat en exclusiva a ElCaso.cat com va sentir, un cop a terra, com li van passar per sobre els toros i els cabestros de Cebada Gago. "Vaig veure clarament què em podia passar", assegura.

Diu que va perdre el coneixement, però fins allà on recorda, assegura: "Són sensacions molt difícils d'explicar, molt dures". El "temps es fa molt llarg; no acaba mai", i "sents sorolls i cops", explica emocionat a ElCaso.cat. "Quan em vaig despertar, era a l'hospital", apunta Javi Muñoz.

No ha tornat a veure l'encierro

Sense poder-se aixecar del llit, avui, que ja es troba millor i ha passat l'ensurt, en Javi ha repassat la premsa del dia que va caure davant del ramat. Però hi ha una cosa que no farà i que no ha fet mai: tornar a veure sencer l'encierro. En aquest vídeo de Televisió Espanyola es pot recuperar l'encierro del 8 de juliol amb els toros de Cebada Gago. Al segon 24 es veu com Muñoz és atropellat per un cabestro i com impacta contra el terra.

L'any que ve, més encierros

"Ahir em feia mal tot, vaig dir a la família que havia estat l'últim encierro", explica Javi Muñoz. Avui, però, quan ja fa dos dies de "l'accident" i ja amb menys dolor per tot el cos, aquest veterà corredor, amb reconeixement internacional, s'ho ha repensat.

Espera poder sortir de l'hospital, tornar a entrenar i a tornar a comptar els dies que falten per tornar a ser 7 de juliol. I espera, com sempre, no fer patir la seva família. Aquests dies no ho ha aconseguit.