Gui Khury, un nen d'11 anys del Brasil, bat el rècord del món en la modalitat esportiva d'skate i aconsegueix donar tres voltes de campana amb un gir de 1080 graus a l'aire. El coronavirus ha fet que es confinés a la seva pista d'entrenament i aconseguís el que mai ningú havia fet abans.

Camí de ser el nou Tony Hawk

El mític patinador dels Estats Units, Tony Hawk, ja ha trobat deixeble. La premsa americana defineix el petit Khury com el nen que ha destronat la llegenda dels patins. Hawk, als seus 52 anys, mai ha aconseguit donar tres voltes seguides. De moment, encara no ha felicitat a aquesta promesa de l'skate però el seu nom ja sona a tot arreu.

Hawk havia aconseguit donar dues voltes i mitja, en total 900 graus de gir, en els mítics X Games de l'any 1999. Tenia, aleshores, 21 anys i va ser l'exhibició que el va portar a la fama.

Qui és el precedent del nen brasiler?

Els experts recorden que un altre acròbata, Tom Schaar, també va aconseguir el gir complet de 1080 graus l'any 2012, quan tenia 12 anys. Ara bé, l'estructura era més fàcil ja que podia enlairar-se amb més força: la rampa de 21,3 metres no era tan plana del centre com la del jove Khury.

Ara caldrà veure si es consagra en els propers Jocs Olímpics de Tòquio que s'han ajornat per l'any que ve. Precisament, la gran novetat, és que l'skateboarding passa a ser disciplina olímpica.