Un llibreter i venedor de loteria de Lugo amaga 25 dècims del sorteig de Nadal i dona pistes als seus veïns perquè els trobin. Qui els troba, pot gaudir del número gratuïtament.

Dècims amagats per Nadal

Fernando Toubes s'ha convertit en una mena de Rei Mag aquesta setmana. El venedor de loteria de Lugo, propietari d'una llibreria ha decidit barrejar loteria i literatura en una divertida iniciativa. Des de dimecres amaga cinc dècims al dia en diferents zones del carrer i dona pistes als veïns perquè ho descobreixin.

"No había imaginado que habría tanta ilusión y esperanza después de estos meses, pero la respuesta ha sido extraordinaria".

Pistes als veïns per trobar els números

El primer dia es van trobar tres dels cinc dècims amagats. D'aquí fins el dia del sorteig, Fernando amagarà un total de 25 números gratuïts en localitzacions diferents. Dilluns donarà pistes molt més senzilles perquè la resta de tiquets puguin ser trobats.

Un lotero esconde décimos de Navidad para que los vecinos los encuentren / Google Maps

La llibreria i punt de venda de Loteria dona pistes als veïns per trobar els dècims amagats / Google Maps

Aquesta setmana és fins i tot més especial per aquest barri de Lugo. “La respuesta ha sido increíble. Me he encontrado con vecinos que ayer estaban bajando la basura y bajaban con linternas para buscar los décimos. Lo mejor es la cara de ilusión que veo en la gente” diu Fernando. “Noto alegría, esperanza, risa y solo quiero que la gente recupere sensaciones que hace meses que han desaparecido por culpa de la pandemia”.

Sense dubte, Toubes ha aconseguit fer realitat l'eslògan de la loteria d'aquest any: "Compartir como siempre. Compartir como nunca".