Els gripaus són uns animals no massa agraciats i que més aviat provoquen cares de fàstic que no pas somriures. Imaginem-nos però que el gripau en qüestió pesa més de dos quilos i fa gairebé mig metre de llarg, del fàstic es passa al pànic en pocs segons.

I això és precisament el que els hi ha passat als veïns del departament de Granadero Baigorria, a la província argentina de Santa Fe.

Gripau bou

L’ensurt més gran se l'ha emportat una dona quan s'ha trobat aquest gripau a casa seva. Es tracta d'un gripau Cucurú, una espècie molt comuna a les províncies del nord de l’Argentina i coneguda sobretot perquè poden tenir una mida molt més gran de l’habitual, és per això que també se’l coneix amb el nom de “griapu bou”.

Superat l’ensurt i més calmada, la dona va trucar a les autoritats després d’aconseguir tancar el gripau gegant per evitar que fugís. Va ser el personal del quarter de Bombers Voluntaris de la zona els qui es van emportar l’animal per donar-lo posteriorment a la secció Fauna del Ministeri d’Ambient de Santa Fe.

Espècie invasora

El gripau Cucurú està considerat una espècie invasora i pot ser extremadament perillós ja que quan se sent amenaçat llança un verí que pot provocar lesions i malalties greus.