Un home que va guanyar gairebé un milió i mig d'euros a la loteria ha acabat arruïnat i a la presó com a presumpte autor de diferents robatoris.

Es calcula que l'home s'ha gastat tots els diners obtinguts amb el premi en només vuit mesos. Ha passat a Corea del Sud, on actualment l'home està sent investigat perquè és sospitós d'haver robat uns 27.000 euros en setze restaurants de ciutats com Busan i Daego, segons publica The Korea Times.

Es va gastar tots els diners en festes i joc en menys d'un any

Segons explica el diari, l'home ja era a la presó per altres delictes. Li va tocar la loteria l'any 2006 i, al cap d'un any, quan ja no en tenia ni cinc, va ser arrestat per haver robat en una joieria i va ser condemnat a un any de presó. Quan va sortir va continuar cometent delictes pels quals ha passat altres temporades a la presó.

Tot apunta que l'home s'hauria gastat els diners en festes i joc. La policia va identificar i detenir l'home després que expliqués a un taxista que li havia tocat la loteria. Aquesta pista va permetre obrir una investigació que els va portar fins a ell.

Un oficial de policia de Busan explica que l'home "ho va perdre tot en quatre dies i vol que, un cop compleixi les penes de presó encara pendents, sigui capaç de reconduir la seva vida".

La majoria dels que guanyen la loteria acaben igual o pitjor del que estaven

Diferents estudis asseguren que un alt percentatge de les persones que guanyen a la loteria acaben igual o pitjor del que estaven al cap de pocs anys. Així, segons algunes estadístiques, més d'un 70% dels que obtenen premis importants tornen a ser pobres al cap de cinc anys per l'eufòria incontrolada que fa gastar desmesuradament sense assessorar-se correctament.