A la majoria de gent, en algun moment, li ha passat pel cap allò de 'fer un simpa', és a dir, marxar d’un bar o d’un restaurant sense pagar. I moltes vegades el motiu que s'utilitza en defensa pròpia és pel llarg temps d'espera del compte. L’argument vindria a ser aquest: “Portem més de mitja hora esperant que ens cobrin, doncs marxem sense pagar”. Lleig, no hi ha excusa ni justificació per fer un ‘simpa’.

Enxampats per un agent fora de servei

Es desconeixen els motius que van portar a un grup de persones a marxar sense pagar d’un restaurant de Pamplona. El que sí se sap és que el ‘simpa’ no els va sortir bé ja que un agent de la Policia Foral, fora de servei, els va enxampar just quan sortien per la porta de l’establiment.

El tiquet que no van voler pagar 

La mateixa policia navarresa ha publicat un tuit en què, a més d’explicar els fets, mostren el tiquet en qüestió:

La gracieta del ‘simpa’ els hi va sortir malament... un policia foral fora de servei els va reconèixer quan, en teoria, sortien del local a fumar”, i afegeixen com els hi sortirà de car el ‘simpa’: “Se’ls imputarà un delicte lleu d’estafa.

El tiberi 

Tal i com es pot veure en el tiquet del compte, els comensals no es van privar de res: dues amanides de tomàquet, un plat de tonyina vermella, uns peus de porc i per banyar-ho: una ampolla d’un bon vi de Navarra.

Sumant-li algun refresc i cafès, el compte pujava a 96,60 euros; una quantitat que els clients, amb la panxa plena, van decidir que no havien de pagar. Una mala idea, ja que seran acusats d’un delicte lleu d’estafa.

Nou delicte del Codi Penal

El delicte lleu d’estafa per una quantitat inferior als 400 euros és una de les novetats de després de la reforma del Codi Penal i està penat amb una multa de sis euros a pagar diàriament durant dos mesos, és a dir, 360 euros en total.

360 euros que hauran de pagar els espavilats gourmets, tot per voler estalviar-se els 96,60 euros que els havia costat un bon àpat