Aquest dilluns s'ha jutjat a l'Audiència Provincial de Barcelona a Antony C.F., un jove equatorià major d'edat que l'any 2015 va mantenir relacions sexuals -presumptament, sense consentiment- amb una amiga de la seva germana, una noia de 15 anys, a Gavà.

El relat de la fiscal i de la noia, que ara ja és major d'edat, és diametralment oposat al que ha explicat ell i la seva família. L'acusació particular i la fiscalia demanen set anys de presó i la defensa l'absolució del seu client, que està en presó provisional d'ençà que va ser detingut pels Mossos d'Esquadra per aquest fet.

L'acusen d'un delicte d'abús sexual que ell nega i assegura que les relacions sexuals van ser consentides. Ella el va denunciar quan va saber que anava dient que era una "golfa".

Dues versions del mateix sexe

La noia, Y., va sortir de festa a una discoteca de Cornellà amb una amiga seva, la germana d'Antony, i després van tornar a casa de l'amiga. En un primer moment havien de dormir ella, l'amiga i el noi en un mateix llit a l'habitació que compartien els germans.

Segons va explicar ella mateixa a la denúncia i ha recordat aquest dilluns davant del tribunal, Antony va portar la seva germana a una altra habitació. No es trobava bé d'haver consumit alcohol i així es podia quedar sola amb la noia. I després de tornar, va tancar l'habitació amb pestell, i es va posar al llit amb ella.

Sempre segons la versió de la fiscalia i de la víctima, el jove es va despullar i la va despullar i la va obligar a mantenir relacions sexuals tot i que ella, en diverses ocasions, s'hi va mostrar en contra. "Et faré meva", va arribar a dir, segons ella.

Es van anar adormint però ell seguia amb la intenció de mantenir relacions sexuals, un fet que ella, anava negant. Finalment ell va penetrar-la i quan va acabar, i així ho ha explicat davant de la sala, va poder marxar de l'habitació.

Eren les 7 del matí. Va anar a l'habitació on dormia la seva amiga i una altra germana, va demanar diners per poder agafar el transport públic -ja que la nit de festa li havien robat la cartera- i va marxar. No va explicar a ningú que havia sigut víctima d'una agressió sexual.

La denúncia quan va saber que ell li deia "golfa"

La noia va marxar de casa de la seva amiga i no va ser fins passat uns deu dies que no va denunciar els fets. Va ser quan un tiet seu li va preguntar si havia tingut relacions sexuals amb algú i ella, tot i que primer ho va negar, com que el tiet hi va insistir, ho va acabar acceptant.

Segons ha explicat ella, el seu tiet li va dir que la família de la seva amiga i d'Antony li havien explicat que el noi havia assegurat que havia mantingut relacions sexuals amb ella i que deia que era una "golfa". Va ser en aquest moment que la noia va decidir anar a denunciar els fets davant de la policia. La noia també aporta un informe mèdic que avala que va patir xoc post traumàtic arran d'aquesta agressió sexual.

Però és en això on s'aferra la defensa d'Antony. Creuen que no es pot provar que les relacions fossin forçades i que no haver presentat denúncia just després dels fets vol dir que la noia ho va fer per altres motius; "potser quan va sentir vergonya davant de la seva família", va insinuar la defensa en el torn de conclusions de judici oral.

Sexe consentit i denuncia per 'despit', segons ell

És la versió que manté el jove; que les relacions sexuals, assegura, van ser consentides i que va ser la noia qui va intentar mantenir sexe amb ell tot i saber "que jo estava coneixent una altra noia i que no volia res amb ella".

Tot i això, però, accepta que van mantenir relacions sexuals, ja que ella es va posar al llit amb ell i li va començar a fer petons. Finalment es va despullar i van tenir sexe, tot i que ell, així ho explica davant del tribunal, va "aturar-ho, no tenia protecció i no volia problemes".

La família avala la teoria d'ell

Per davant de la sala ha passat gairebé tota la família d'ell, que ha defensat que la noia deia que estava enamorada d'ell i que fins i tot en alguna ocasió ell va intentar fer-li un petó quan havien quedat per anar de compres, però que ell s'hi va negar.

A preguntes de la seva defensa, l'Antony ha volgut fer entendre als magistrats que la denúncia de la noia arriba per "despit" en veure que ell no volia una relació sentimental amb ella.

La versió contradiu la versió que dóna la noia, que és justament la contrària. Ella assegura que el noi era qui volia tenir una relació sentimental amb ella i que ella s'hi va negar.

Fins i tot, assegura que després de la nit dels fets el noi va contactar amb ella per WhatsApp però que no van dir-se més que quatre paraules. Quan ja havia denunciat, es van trobar en una discoteca i el noi li va "demanar perdó" i li va demanar que retirés la denúncia. No va passar, i el cas ha arribat aquesta setmana a judici.

S'enfronta a set anys de presó

Escoltades les versions d'ell i de la família d'ell i de la noia, la víctima, ara serà la secció setena de l'Audiència Provincial de Barcelona qui haurà de decidir si el jove és culpable dels abusos i el condemna a set anys de presó, com vol la fiscalia i l'acusació particular, o si pel contrari és innocent d'aquestes acusacions i pot ser absolt.

Les dues parts han posat en relleu les contradiccions de les parts en l'explicació dels fets i per tant haurà de ser el tribunal qui decideixi si el sexe que hi va haver en aquesta habitació de Gavà a final de 2015 va ser consentit o va ser un abús sexual a una menor de 16 anys.