Una confiteria de La Bañeza, a León amaga des de fa anys un premi dins un dels seus tortells de Reis. Aquest any continuen amb la tradició i hi amaguen 10.000 euros.

Un premi de 10.000 euros

Aquesta iniciativa va sorgir durant la crisi econòmica, quan els gerents de la pastisseria Conrado van començar a introduir 500 euros en un dels tradicionals tortells. Des de llavors, i en conseqüència de la bona acollida de la idea, cada any ha augmentat la quantitat fins a arribar als 10.000 euros de 2019 i d'aquest any.

Confiteria Conrado / Facebook Conrado Confiteria

Amaguen 10.000 euros dins un dels milers dels tortells que exporten arreu del món / Facebook

El gerent de l'establiment, Manuel González, explica a EFE que aquest acte de generositat també suposa un revulsiu econòmic, ja que les vendes a través d'Internet s'han disparat. Ara la demanda online suposa un 40% de les vendes i la compra presencial un 25%. 

De fet, han internacionalitzat el seu mercat, arribant-hi fins a la Xina i passant per molts països europeus. Els anys anteriors, aquest comerç va arribar a vendre 12.000 tortells, xifra que esperen superar aquest any.

Diners amagats al tortell de Reis

El premi pot estar ocult a qualsevol d'aquests pastissos, inclosos els de crema, nata o xocolata. Els dolços que poden contenir el premi es van començar a distribuir aquest cap de setmana i es vendran fins al 6 de gener. Si ningú reclama els diners amagats després de 15 dies des del dia del sorteig, es donaran a ONGs.

González també ha recalcat a les declaracions a EFE que ara són un referent dels tortells de Reis i els venen tot l'any, no només a Nadal.