Amb les sirenes dels seus cotxes patrulla enceses a les portes de la Caserna de Ciudad Real, així ha homenatjat la Guàrdia Civil al seu company Francisco Javier Collado, el segon agent mort per coronavirus a Espanya.

Uns honors i un record a què s'ha unit també  l'Ertzaina, amb un commovedor aplaudiment davant la caserna de la Guàrdia Civil de Vitòria que ha estat àmpliament celebrat a les xarxes.

Deixa un fill de 10 anys amb leucèmia

Francisco Javier, va morir ahir al matí a urgències després de passar diversos dies de quarantena al seu domicili sense que presentés, segons diverses fonts, patologies prèvies. Tenia 38 anys i enrere deixa una esposa i un fill de 10 anys que pateix leucèmia, segons Nius Diario.

Protecció a les presons

L'agent, que durant anys va ser representant de l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) a Ciudad Real, treballava al centre penitenciari d'Herrera de La Mancha fent tasques de seguretat i acompanyament dels presos en els trasllats, i havia denunciat dies enrere la falta de mitjans dels quals disposava la presó per fer front a la pandèmia.

Un altre company de la seva mateixa unitat es troba també ingressat a l'UCI de l'hospital d'Alcàsser de San Juan, sedat i amb respiració assistida i quatre més segueixen confinats al seu domicili i amb símptomes.

La mort de Francisco Javier Collado ha passat només 24 hores després de la defunció del seu company Pedro Alameda, de 37 anys, amb dona i filla de 5 anys, destinat a la Majoria Centralitzada de Valdemoro, al Servei de Retribucions de la Guàrdia Civil.

L'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) ha dirigit un escrit al Ministeri d'Interior sol·licitant que s'extremin les mesures imposades per Sanitat per a les Forces de Seguretat de l'Estat per la seva exposició al virus. Una crida que també que s'ha fet des d'altres associacions com l'APROGC, instant al Govern d'Espanya a què protegeixi els professionals que combatent la infecció en primera línia i a les seves famílies.

El dol d'un poble

L'agrupació musical de Nostre Padre Jesús de la Redempció, de Còrdova, a la que el jaenense Francico Javier Collado va pertànyer durant anys, també ha manifestat el seu dolor per la terrible pèrdua en un comunicat, on assenyalaven que "lamentem la mort de Francisco Javier Collado Rivas, antic component de la nostra agrupació i agent de la Guàrdia Civil".

Els cordovesos també han volgut transmetre el seu condol als seus familiars: "Que el Pare Jesús de la Redempció i Ntra. Sra. de la Estrella l'acullin en el seu regne. DEP company", conclou l'obituari.

Amb la mort del Guàrdia Civil, el coronavirus ja són 1.326 els morts i 25.000 d'infectats a tot Espanya.