Les primeres dents dels nens contenen nombroses cèl·lules mare que, si es conservessin, podrien curar càncers, prevenir atacs de cor, diabetis, entre altres malalties.

Reparen parts del cos gràcies a haver estat exposades a menys danys mediambientals

Un estudi recent del Centre Nacional per la Biotecnologia dels EUA (NCBI) demostra que les anomenades popularment 'dents de llet' són una font molt valuosa de cèl·lules mare gràcies a haver estat exposades a menys danys mediambientals. Aquestes dents poden contenir fins a 100 milions de cèl·lules mare, amb les que es podria reconstruir teixits i òrgans danyats.

Entre 600 i 2.500 euros anuals

A Espanya, algunes clíniques ofereixen congelar aquestes dents a -130ºC. El preu per conservar-les oscil·la entre els 600 i els 2.500 euros anuals i les cèl·lules mare dentals es mantindrien entre 20 i 25 anys.

Les cèl·lules mare s'encarreguen de crear teixits en òrgans com el fetge, el cor, els ossos o els lligaments. El que s'anomena medicina regenerativa. 

Actualment, aquí és una pràctica poc estesa però als Estats Units ja han començat una campanya anomenada: "Guarda una dent, salva una vida", segons informa El Mundo. Amb aquesta campanya es vol augmentar el nombre de bancs de dents.