Michael Lee i Angela Peang són cosins germans i esperen el seu primer fill pel mes de maig. Això, però, pot suposar-los una pena de cinc anys de presó i 10.000 dòlars de multa.

El futur fill de la parella, que viu a Eagle Mountain, a l’estat de Utah (EEUU), naixerà d’aquí a cinc mesos; lògicament és fruit d’una relació sexual que van tenir, i això és el que està penalitzat en alguns estats dels Estats Units considerant la naturalesa de la relació i les possibles conseqüències genètiques que podrien afectar el bebè.

Percentatge molt baix de malformació genètica

Hi ha un percentatge molt petit de possibilitats que la criatura neixi amb alguna afectació. Segons un estudi de la Universitat de Columbia realitzat l’any 2018, les possibilitats que els cosins tinguin un trastorn genètic són d’entre un 4 i un 7%, en comparació amb el 3 o 4% per a les parelles que no tenen vincle familiar.

Totes les proves mèdiques que els hi ha fet, però, indiquen que el fetus està sa i tot indica que naixerà en perfectes condicions.

No és legal a l'estat de Utah, on viuen

El matrimoni entre cosins germans és legal en diversos estats, així com al Canadà i a Europa; en canvi, no està permès a l’estat de Utah, on viuen l’Angela i el Michael, és per això que van haver de casar-se a Colorado el mes de març passat.

Angela Peang ha explicat al diari The Post que molta gent els va recomanar que no tiressin endavant l’embaràs perquè era “molt arriscat i irresponsable”. És per això que es van fer les proves genètiques que van certificar que eren compatibles i que no hi havia risc.

La història del Michael i l'Angela

Michael Lee i Angela Peang es van conèixer l’any 1989, quan eren ben petits, i tots dos asseguren que des d’un primer moment hi va haver una “connexió instantània”. El primer petó se’l van fer als set anys, dins un armari.  

Van créixer i es van separar quan van anar a la universitat, després es van casar, cadascun amb la seva parella. Angela ja és mare de dues nenes, de 17 i 16 anys, i d’un nen de 12. Michael, en canvi, no té fills.

El bebè que naixerà el mes de maig serà el seu primer fill com a matrimoni. Ara esperen poder gaudir d'ell o ella, sense un vidre entremig