Un donant d'esperma, que ha engendrat 36 bebès, ha resultat patir una greu malaltia mental. El seu perfil de donant no donava aquesta informació, i després de més de 10 anys, s'ha descobert.

Un donant d'esperma pare de 36 bebès

Chris Aggeles, de Geòrgia, Estats Units, va començar a donar la seva esperma l'any 2000, quan tenia 23 anys i acabava d'abandonar els estudis universitaris.

A través d'un anunci a un diari es va posar en contacte amb el banc d'esperma Xytex, on va completar un qüestionari per a donants.

Al seu perfil, Aggeles va indicar que tenia una carrera de Neurociència, un màster en Ciències d'Intel·ligència Artificial i que treballava en un doctorat de neuroenginyeria. També va declarar que estava completament sa.

La seva esperma va tenir una gran demanda amb aquest perfil, on també indicava que s'assemblava a l'actor Tom Cruise. Després de més de 10 anys i 36 fills biològics, s'ha desvelat el seu secret.

En realitat, Aggeles pateix esquizofrènia amb tendència suïcida i criminal. El 1999 va ser ingressat a un hospital psiquiàtric, on va ser diagnosticat. Des de l'escola escoltava veus que deien el seu nom. El 2014 es va intentar suïcidar a un camp de tir.

Donante esperma con esquizofrenia / Cedida

Va engendrar 36 bebès amb la seva esperma, mentint sobre la seva salut mental / Cedida

A més, el 2005 va estar condemnat a vuit mesos de presó per un robatori, del que es va declarar culpable. 

El banc d'esperma oculta la seva malaltia

Des del 2016 parelles afectades dels Estats Units, Regne Unit i el Canadà, presenten demandes contra el banc d'esperma que no va verificar la salut del donant. Una de les víctimes, Wendy Norman, al·lega que el seu fill Alex pateix els trastorns del pare biològic i ha denunciat l'empresa Xytex i a dos dels seus empleats per frau, negligència, publicitat enganyosa, venda de mercaderia de baixa qualitat i violació de garanties. Xytex no admet la culpa.