Una ampolla de vidre amb un missatge escrit en un paper en castellà s'ha trobat els darrers dies en una platja del Japó. L'han trobat uns ciutadans en una platja de l'illa Minami Torishima del Japó i, pel text de l'ampolla, es creu que ha estat durant deu anys navegant sense rumb pel mar.

En una illa perduda al mar

La notícia l'avança la cadena NHK que recull el missatge, una llista de desitjos escrita el 31 de desembre de l'any 2008 pensant amb l'any 2009. Ara el missatge ha sortit a la llum però no es pot saber si l'autor del text ha vist fetes realitat les seves aspiracions d'aquell ara ja llunyà 2009.

El missatge-desig signat per una persona amb el nom de Paly demana "abundància econòmica il·limitada", èxit laboral, poder-se sentir realitzada personalment i, entre altres coses, "viatjar a països meravellosos".

Llançada al mar des de Mèxic

Segons detalla la cadena de notícies japonesa, es creu que l'ampolla amb aquest missatge va ser llançada a l'aigua des de Mèxic per la marca del quadern de notes que va fer servir l'autor del missatge.

Captura de pantalla 2019 05 24 a les 9.39.21

Imatge en castellà en una ampolla de vidre trobada al Japó / NHK

L'illa on va arribar l'ampolla és una part del Japó habitada només per 25 persones, la majoria, funcionaris públics de l'exèrcit i d'expedicions d'investigació mediambiental del govern nipó. Ara faltarà saber si Paly va veure com els seus desitjos es van convertir en realitat o si el mar no va escoltar les seves crides.