La família de la Matilde, una nadó de dos mesos, ha mobilitzat Portugal per aconseguir dos milions d'euros per pagar "el medicament més car del món" per tractar l'atròfia muscular que pateix.

Els pares acaben d'anunciar a Facebook que ja tenen més de dos milions d'euros, cobrint així el valor del medicament, d'1,9 milions, tot i que adverteixen que poden tenir "despeses addicionals".

Els pares de la Matilde no es van resignar als fàrmacs disponibles al seu país que només alleugen els símptomes

La Matilde, va ser diagnosticada en néixer amb una atròfia muscular espinal de tipus 1, la versió més greu d'aquesta malaltia, que afecta tots els músculs del cos i causa pèrdua de força, paràlisi progressiva i pèrdua de les capacitats motrius. Davant d'aquest diagnòstic, els pares de la Matilde no es van resignar als fàrmacs disponibles al seu país, que només alleugen els símptomes, i van llançar una crida per aconseguir el Zolgensma, un medicament aprovat el passat mes de maig als Estats Units i valorat en uns 1,9 milions d'euros.

Ara que ja han aconseguit els diners, la Matilde, que ha estat ingressada durant tot aquest temps a l'Hospital Santa María de Lisboa, podrà accedir aviat al seu tractament, probablement fora de Portugal, ja que el medicament ha de ser autoritzat per l'Agència Europa del Medicament per comercialitzar-se a Europa.

Dos milions en menys de dos mesos

L'onada solidària per ajudar la nena, d'una magnitud que poques vegades s'ha vist a Portugal, ha aconseguit reunir els dos milions d'euros en menys de dos mesos, una cosa que ha emocionat la mare de la nadó, que a Facebook assegura que "no existeixen paraules al diccionari" que defineixin tot el que la gent ha fet per ells.

La mare de la petita assegura que els diners que els sobrin després de pagar el tractament de la Matilde "seran donats a altres famílies" amb el mateix problema.