En directe: Controlat l'incendi de Santa Coloma de Queralt

Incendio Santa Coloma de Queralt / Bombers

Última hora i seguiment en directe dels incendis forestals més destacats a Catalunya:

Controlat l'incendi de Santa Coloma de Queralt

Després de cremar més de 1.700 hectàrees, l'incendi de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, ja està controlat. Així ho ha anunciat via Twitter el cos de Bombers a les 20:30h de la tarda. Tot just a les 14h del migdia aconseguien estabilitzar el foc, després de dos dies de treballs. 

Les bones condicions meteorològiques i la dura feina dels serveis d'emergència sobre el terreny les últimes 48 hores han facilitat els treballs durant el dia d'avui. Les persones evacuades han pogut començar a tornar a casa a partir del migdia.

TUIT Bombers

Bomberts / Twitter

Els desallotjats podran tornar avui a casa: màxima precaució

L'estabilització de l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia, suposa la baixada de fase d'emergència a alerta. A hores d’ara, es treballa per acabar de perimetrar una petita zona al cap - flanc esquerre però l’incendi, que ha afectat segons el cos d’Agents Rurals, 1.700 hectàrees, ja no creix.

Davant aquestes circumstàncies, els Bombers que coordinen l'incendi han aixecat l’ordre de desallotjament dels masos aïllats i les persones podran retornar als seus habitatges en les pròximes hores. 

Incendio Conca de Barberà / Bombers

Incendi Conca de Barberà / Bombers

Es demana, però, molta prudència i evitar caminar o transitar les zones cremades, ja que l’incendi encara no s’ha donat per controlat.

Les precaucions s'hauran d'extremar durant el dia de demà perquè s'espera un nou augment del risc d'incendi, agreujat per les previsions meteorològiques.

De moment, es manté el nivell de recursos terrestres destinats a la zona, amb 95 dotacions terrestres i sis mitjans aeris, que sumen més de 250 efectius.

La Creu Roja ha comunicat també el tancament dels dos albergs habilitats per atendre la població evacuada.

Donen per estabilitzat l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi que crema des de dissabte entre l'Anoia i la Conca de Barberà. Les flames han engolit 1.700 hectàrees i han obligat a confinar-se a centenars de persones. 

Les bones condicions meteorològiques i la dura feina dels serveis d'emergència sobre el terreny les últimes 48 hores ha provocat que a hores d'ara l'incendi de Santa Coloma de Queralt estigui estabilitzat. 

Aixecat el confinament de Bellprat per l'incendi de l'Anoia

Protecció Civil ha comunicat l'aixecament del confinament de la població de Bellprat, que havia de quedar-se a casa per l'amenaça que suposava l'incendi que ha afectat l'Anoia aquest cap de setmana.

També es desconfinaven aquest matí els municipis de Sant Martí de Tous i Santa Maria de Miralles, tot i que no es permet encara que les persones desallotjades tornin a les cases aïllades per prevenció.

L'incendi de Ventalló es dona per controlat: més de 50 hectàrees afectades

Els Bombers donen per controlat l'incendi forestal que ha arrasat des de dissabte més de 50 hectàrees a Ventalló, a l'Alt Empordà.

Es manté un dispositiu de quatre dotacions terrestres per remullar i revisar el perímetre.

Paral·lelament, l'incendi del Montgrí també queda controlat i en vies d'extinció, relaxant la zona de l'Empordà, on han cremat centenars d'hectàrees en els últims dies.

Mostrar més