Un home d’Iowa, als Estats Units, ha estat condemnat a 120 anys de presó, el que implica una cadena perpètua, per haver violat una nena des del seu naixement i fins que tenia sis anys. El pederasta fotografiava i gravava aquests abusos i, ocasionalment, els retransmetia en directe per internet.

L’home, Steven Douglas Crook Jr., que ara té 28 anys, va abusar sexualment de la nena, algunes vegades amb violència, des que era un nadó fins que la policia la va rescatar de casa de l’home, el març de l’any passat, quan tenia sis anys.

El pederasta va enregistrar, en fotos i vídeos, els abusos a la nena i, en ocasions, fins i tot ho retransmetia en directe a través de l’aplicació LiveMe. En aquests casos, segons el departament de Justícia, encoratjava els seus seguidors a mirar com violava la nena en directe.

L'home es va justificar dient que "només" l'havia violat menys de 100 vegades

En ser interrogat per la policia, l’home va justificar-se dient que “només” l’havia violat menys d’un centenar de cops. També va al·legar que tenia ansietat i agorafòbia en un intent de rebaixar la seva condemna.

Els investigadors van trobar, a l’ordinador de l’home, centenars de fotos i vídeos dels seus abusos a la nena, però no van ser capaços de determinar quantes vegades havia passat.

L'home, considerat "molt perillós"

La jutgessa que ha condemnat Crook ha qualificat els seus crims com a "horrorosos i malvats", i l’ha sentenciat a cadena perpètua perquè l’home és “molt perillós” per als nens. A més d’això, la fiscalia també ha volgut esbroncar públicament les persones que no eviten aquests casos: tant la família, que va ser incapaç de detectar-los, com les persones que els veien per internet i no van dir res.

D’altra banda, encara s’està jutjant la nòvia de l’ara condemnat per omissió de socors i per encobriment. Segons la fiscalia, la dona hauria deixat la nena amb Crook tot i haver descobert prèviament els vídeos on apareixia abusant de la menor.

I, pel que fa a la nena, no s’ha revelat ni la relació que tenia amb el seu abusador ni quin ha estat el seu destí per protegir-ne la privacitat.