Un crim ha sacsejat el minúscul poble de Pozondón, a Teruel, de només 48 habitants. Una dona d'uns 90 anys ha aparegut morta dins d'un armari de casa seva després d'estar un any desapareguda. La Guàrdia Civil ha detingut els seus dos fills, un home i una dona d'entre 55 i 60 anys, solters i que vivien amb ella.

L'alcalde de la població, Mario Cáceres, ha explicat que va ser el mateix ajuntament qui va donar la veu d'alarma després que ningú veiés la dona durant força temps. Tot i que no era una dona que acostumés a sortir, perquè tenia mobilitat reduïda, els pocs veïns del poble es van estranyar que passés tant temps sense que la veiessin, i van començar a sospitar quan els fills no van donar una resposta coherent de què li passava a la seva mare.

Els fills van respondre als serveis socials que la seva mare "era fora"

Per això, fa un parell de mesos l'ajuntament va avisar els serveis socials de la comarca. Quan aquests van visitar el domicili, els fills van explicar que la mare "era fora" i, davant d'això, la Guàrdia Civil s'ha presentat a la petita localitat on han trobat la dona morta a casa seva i han detingut els dos fills com a presumptes autors d'un delicte d'assassinat.

El jutge que porta el cas ha decretat el secret de sumari i, ara, està a l'espera que se li enviïn els informes policials i forenses per a continuar la investigació sobre les causes i les circumstàncies de la mort.