L'home de Beniel (Múrcia) que presumptament ha matat al seu fill d'uns deu anys havia estat condemnat per violència de gènere fa menys de dos mesos: concretament, un jutjat de Múrcia el va condemnar per un delicte de coaccions a la seva exparella.

El jutge li va imposar una ordre d'allunyament a la seva exdona, una ordre que va trencar poc després, el 18 de juny, quan es va apropar a la casa per anar a buscar el fill gran que tenien en comú. Per aquest fet el van condemnar a 4 mesos de presó, una pena que va quedar en suspens, segons recull La Verdad.

Encara que pel que sembla no hi havia un règim de visites establert formalment, l'home i la dona havien acordat que a dos quarts de nou d'aquest dijous el pare del nen el tornaria en mans de la mare. Mai no va arribar.

El pare havia barrat la porta abans de suïcidar-se

Cap a les onze de la nit, la mare va trucar la Guàrdia Civil perquè la seva exparella, David, de 39 anys, no li havia lliurat el petit. Quan els agents van arribar al pis de l'home, van trobar morts tots dos, el nen i ell.

El cos del menor estava estès al terra, en un bassal de sang i amb ferides d'arma blanca. El del seu pare, penjat a la cuina. Malgrat que els familiars tenien una clau, la Guàrdia Civil va haver d'enderrocar la porta perquè el pare l'havia barrat per dins.

Segon menor mort en mans del seu pare per violència masclista

El govern ha confirmat, per la seva part, que el nen serà considerat una víctima de la violència masclista. És el segon menor que mor aquest any en mans del seu pare: el primer va ser l'abril, en una cova de Tenerife. Des de 2013, 29 nens han mort assassinats pels seus pares o per les parelles o exparelles d'aquests.