Un nen de sis anys ha mort a Tucson, a l’estat nord-americà d’Arizona, després que el seu pare li fes empassar aigua bullint durant deu minuts per practicar-li un exorcisme. El progenitor assegura que el nen estava “posseït pel dimoni”, i ara ha estat detingut per assassinat amb premeditació i traïdoria.

Els fets van passar dijous passat a la tarda. La policia va rebre una trucada perquè es presentessin en una casa de la reserva índia de Pascua Yaqui, i, quan s’hi van presentar, van trobar els pares del menor davant de la porta. El nen era dins, al llit i despullat, i ja no respirava.

 “Tenia el dimoni dins seu”

L’FBI va detenir el pare, Pablo Martinez, de 31 anys, i, en interrogar-lo, va assegurar que havia detectat que el noi “tenia el dimoni dins seu”. Encara més, va afirmar que, quan l’estava banyant, havia vist “alguna cosa malvada” dins del nen i havia vist clar que li havia de treure.

El pare va posar el termòstat de l’aigua al màxim, pràcticament bullint, i el va posar sota l’aixeta durant, com a mínim, deu minuts amb la boca oberta, segons va explicar als investigadors.

La mare va intentar-lo salvar

Romelia, la mare, va explicar als agents federals que, mentre el pare banyava el seu fill, va sentir un soroll de gàrgares i va voler entrar al lavabo, però va trobar que la porta estava tancada per dins.

Va trigar uns minuts en obrir la porta i va veure la seva parella aguantant el cap del nen sota l’aixeta. Va cridar perquè parés i, després de trucar la policia, li va practicar maniobres de reanimació i li va tirar aigua freda al nen.

Quan la policia finalment va arribar i va preguntar què havia passat, la mare es va limitar a dir “que us ho expliqui ell”. El pare va intentar justificar que els agents no ho entendrien perquè no estaven “al mateix nivell de creences que ell”, però, després de vacil·lar força, va acabar admetent que sí que ho havia fet.

Cremades a bona part del cos

Mentrestant, una ambulància va portar el nen, que ja estava en aturada cardiorespiratòria, a l’hospital. Els metges van determinar que el nen havia patit cremades a prop del 15% del cos: a més de la cara i la gola, tenia cremades als avantbraços, als colzes i al cap.

Tot i els esforços per salvar-lo, ja no van poder reanimar el nen, que va acabar morint.