Commoció a l’estat nord-americà d’Indiana per un esgarrifós cas de maltractament que ha acabat amb la mort d’un nen de 12 anys.

El seu pare i la seva madrastra el van tenir lligat, torturat i malnodrit durant mesos fins que el van deixar morir de gana. Eduardo Posso va morir el 24 de maig en un hospital, després de mesos de maltractaments i negligències per part dels seus responsables.

Amb el nen, vivien tres nens més amb total normalitat

El pare, de 32 anys, i la parella del pare, de 25, els han detingut i els han enviat a la presó sota els càrrecs de maltractament infantil continuat, abandonament, segrest i agressió a menors. Els han imposat una fiança de mig milió de dòlars a cadascú.

La investigació ha revelat que la mort, considerada un homicidi, la va causar la malnutrició i la falta d’aliments, sumada a la falta d’atenció mèdica. Els metges que van atendre el nen van detectar nombrosos hematomes, rascades i ferides per tot el seu cos.

corretges cadenes eduardo posso

Algunes de les cadenes i corretges trobades a l'escorcoll de l'habitació on vivia la família / Monroe Sheriff

El nen va passar les últimes setmanes de la seva vida encadenat al tovalloler d’una habitació d’hotel amb un collar elèctric. La parella mantenia el nen encadenat mentre treballaven repartint publicitat per un circ ambulant.

La mare no sabia on estava el seu fill

El pare havia fugit de Florida, l’estat d’on era originari, després que els serveis socials de Florida sospitessin que el nen no estava atès correctament i que no anava a l’escola. La mare del noi, segons recull el canal CNN, ni tan sols sabia que el nen havia marxat de l’estat.

No se’n va assabentar fins que la policia va picar a la seva porta, tot i que ella s’havia pensat, en un principi, que la visitaven per tornar-li els seus fills. La mare reconeix que el seu ex-marit maltractava sovint l’Eduardo, i això va ser un dels motius pels quals se’n va separar. De fet, no el veia des de feia dos anys, i ja aleshores va detectar que el nen estava molt prim i que tenia por de parlar amb ella.

eduardo posso aurea garcia

L'Eduardo amb la seva mare, l'últim cop que es van veure / Aurea Garcia

La madrastra del nen va declarar que, el dia abans de morir, l’Eduardo es va posar malalt i estava molt dèbil per alimentar-se sol. El dia següent el va trobar molt fred i el va portar a l’hospital, on va arribar inconscient i on va morir poc després.

Els altres nens que vivien amb la parella, una nena de 9 anys i dos nens de 2 i 5, estaven en perfecte estat de salut i han quedat sota la custòdia dels serveis socials.

Un vídeo, prova clau

Els investigadors van descobrir un vídeo al mòbil de la dona on apareixia el nen estirat a la banyera i lligat, mentre la seva madrastra i un dels altres nens entraven al lavabo com si no passés res, i un selfie del pare amb el nen també lligat a la banyera. També han trobat cadenes, candaus, corretges i un collar elèctric que s’utilitza per educar gossos a sota d’un dels llits de l’habitació on vivien.

La mare ha reconegut que el pare havia pegat l’Eduardo amb diferents objectes i que l’havia lligat una desena de vegades. Tot això, després de negar, en una primera declaració, que tingués coneixement dels maltractaments.