La policia ha detingut dues persones per matar i cremar el cos d'un indigent discapacitat a San Bartolomé de Tirajana (Gran Canària). Els arrestats són un home de 43 anys i una dona de 50 anys i estan acusats d'un delicte d'assassinat. La víctima -un sense sostre de 61 anys que es desplaçava en cadira de rodes arran de l'amputació dels seus membres inferiors- va aparèixer incinerada en un recinte abandonat on pernoctava.

Les detencions s'han produït després que l'11 de gener de 2019, el Centre de Coordinació d'Emergències i Seguretat del 112 de les Canàries alertés la Policia Nacional que un home havia mort després de ser cremat al lloc on pernoctava.

La víctima era un indigent, de 61 anys, i nacionalitat romanesa, que es desplaçava en cadira de rodes arran de l'amputació dels seus membres inferiors. L'indigent, que va aparèixer al conegut parc Europa de Playa del Inglés, era molt conegut en aquesta zona del municipi.

Davant d'aquests fets, els agents van realitzar nombroses gestions que li van permetre determinar que l'home va ser escanyat i, després de morir, ruixat i cremat amb un accelerant del foc, segons va informar la Policia Nacional en una nota de premsa.

Així, després d'una intensa investigació de dos mesos de durada, els agents van poder obtenir prou indicis per determinar la presumpta participació en els fets d'un home, de 43 anys i nacionalitat espanyola, amb antecedents policials, i d'una dona, de 50 anys i nacionalitat irlandesa, sense antecedents. Ambdós residents al sud de Gran Canària.

Davant dels indicis obtinguts, i amb la preceptiva ordre judicial, els agents van realitzar un registre al domicili dels investigats i van intervenir diverses peces de vestir que, suposadament, portaven el dia del crim. Finalment, l'operació va acabar amb la detenció d'ambdós com a presumptes autors d'un delicte d'assassinat, sent posats a disposició de l'Autoritat Judicial.