Lupita, la "nena dels mitjonets vermells", tindrà justícia. La nena de 4 anys que va aparèixer el 2017 al carrer, morta i abandonada embolicada en una manta, va ser violada i brutalment assassinada pels seus pares, que ara han estat condemnats a 88 anys de presó.

El macabre crim va succeir el 18 de març de 2017 en la colònia Aigua Blava, els afores de Ciutat de Mèxic. Mentre dormia, Lupita es va orinar i es va cagar al llit. Els seus pares, Pablo i Yadira, es van enfadar amb ella. La nena es va preparar per a un dels atacs a què, pel que sembla, estava acostumada.

Violada i apallissada fins a la mort

Tanmateix, aquest maltractament va acabar pitjor del que hagués pogut imaginar. La dona la va castigar a cops, i aviat tot va prendre un aire sàdic: Pablo la va violar i, després, la va agafar de les cames i la va colpejar contra el terra repetidament fins a la seva mort.

parells calcetitas

Els pares han estat condemnats a 88 anys de presó

Després de l'assassinat, la parella va embolicar el cos en una manta i el van abandonar en la mitjana d'una avinguda a uns dos quilòmetres del lloc del crim. Un veí la va trobar hores després i, com la nena no estava registrada oficialment, no se la va poder identificar. Va ser enterrada en una tomba anònima sota el nom d'"Angelita".

Els testimonis, clau

El cas va despertar un fort interès en Mèxic: els mitjons vermells que portava quan la van trobar van fer que se la conegués com "la nena dels mitjonets vermells". Els programes de televisió es van omplir del retrat robot de la nena fins que un home la va identificar: va dir que la nena havia viscut amb ell uns dies perquè la mare, "una addicta", la hi havia "regalat".

Altres familiars, oncles de la nena, també van denunciar el cas a la policia ajudats per una activista, Frida Guerrera. Finalment, després de mesos d'investigació, la mare i el padrastre de la nena van ser detinguts pel terrible crim.

88 anys de presó

Ara, la parella ha estat condemnada a 88 anys de presó pel crim. També hauran de pagar uns 30.000 euros de multa. Els tres germans de la nena – uns dels quals va ser també violada pel seu padrastre – seran tutelats per l'estat. La família, per la seva part, considera que la sentència és més que justa, encara que no i que, per fi, Lupita podrà descansar en pau.