Mentre la investigació continua, el crim de Castro Urdiales continua ple d'incògnites. Les dues línies de recerca se centren en dues hipòtesis: que Carmen Merino matés ella mateixa al seu marit, o que contractés un sicari per a fer-ho.

Aquesta segona hipòtesi sembla que agafa força, sobretot, pel tracte "professional" que es va donar al cap del difunt, l'única resta que n'ha aparegut: concretament, el crani de Jesús María va aparèixer el cap de setmana passat en una caixa a casa d'una amiga de la parella de la víctima, que alhora en podria haver estat amant.

Els investigadors asseguren que el cap va rebre un tractament propi d'un criminal professional: concretament, van bullir el crani per eliminar-ne totes les parts toves i, així, evitar que la descomposició del cadàver fes pudor. Després, va embolicar-lo amb un primer embolcall que, per ara, es desconeix si va ser paper alumini o si el va envasar al buit.

Obra d'un expert

Els investigadors dubten que Carmen pogués haver comès el crim, perquè seria estrany que algú sense experiència pogués actuar d'aquesta manera, però tampoc descarten que sí que ho fes ella mateixa.

En tot cas, si es confirma que l'assassinat material el va cometre algú altre, es confirmaria que Carmen Merino deia la veritat sobre la troballa del cap: ella va dir que va aparèixer en una caixa a la porta de casa seva i l'havia guardat com a "record".

Ara, però, s'hauria de confirmar que la dona va pagar 12.000 euros a uns sicaris, una xifra que hauria justificat dient als familiars que Jesús els hauria agafat per anar-se'n a Punta Cana.

Com si no hagués passat res

Després de la desaparició de Jesús María - i del suposat crim - Carmen Merino Gómez, detinguda per presumptament haver tallat el cap al seu xicot, va fer vida normal: va gaudir de la Feria de Abril de Castro Urdiales (Cantàbria) d'aquest any quan se suposa que ja havia comès el crim. A més, va oferir croquetes als veïns en diverses ocasions. Llavors ningú no va sospitar que la dona hagués pogut decapitar la seva parella o, en tot cas, que hagués ordenat fer-ho a algú altre.

Castro Urdiales   EFE

Ara molts veïns es pregunten si la dona no només va tenir sang freda per gaudir de les festes del poble quan després d'haver matat la seva parella, sinó també per oferir-los croquetes cuinades a base de la carn d'en Jesús. I és que tant els veïns com la investigació, encara oberta, miren d'esbrinar què es va fer de la carn que l'acusada va treure del cap de la víctima i què va fer després amb la resta del cos, que continua sense aparèixer.

La dona de fer feines hauria pogut llençar el cos sense el cap

Els investigadors sospiten que la dona de fer feines que treballava a la casa de la parella, hauria pogut llençar, sense saber-ho, el cos sense el cap a les escombraries. I és que quatre dies abans de denunciar la desaparició d'en Jesús, la seva xicota, María del Carmenva demanar a la dona de fer feines que comencés a treballar més d'hora per tirar unes bosses a la brossa, segons explica Espejo Público. Quan va declarar davant del jutge, la treballadora va explicar que les bosses pesaven molt i que va haver de fer uns quants viatges als contenidors.

Casa Castro Urdiales

A partir d'aquesta declaració, la Guàrdia Civil ha decidit ampliar la recerca de la resta del cos de la víctima a l'abocador de Castro Urdiales. No serà gens fàcil, ja que si el crim es va cometre fa mesos, com se sospita, les restes de l'home podrien ser a força profunditat, fet que podria comportar més temps de recerca.

Gelosia, possible causa de l'assassinat

La gelosia podria ser la principal motivació de Carmen Merino. La detinguda, un cop va haver bullit el cap, el va lliurar dins d'una capsa a la seva amiga. Sembla que Merino sabia que la seva amiga tenia una relació sentimental amb la víctima, i és que la relació de la parella, que convivia a la mateixa casa des de feia set anys, s'havia deteriorat. En Jesús es relacionava amb altres amigues, mentre que Carmen Merino havia establert una forta amistat amb un home de nacionalitat colombiana, segons explica El Español.

El 14 de febrer, dia dels enamorats, la víctima va decidir demanar a Merino que se n'anés de casa, però ella s'hi va negar repetidament. Hauria estat aleshores quan hauria decidit que acabaria amb la seva vida.