La novel·la negra és un dels gèneres amb més adeptes i, amb Sant Jordi a tocar, se'ns acaben les excuses per no submergir-nos en el fosc univers de personatges com Pepe Carvalho o Lisbeth Salander. ElCaso.cat et proposa cinc títols per recomanar a un amic per a aquesta edició de la festa de la rosa i el llibre amb què no parareu de devorar pàgines.

Sandrine Destombes - El doble secret de la família Lessage (Ed. Reservoir Books)

Dues històries entrellaçades i separades en el temps gairebé tres dècades. El doble secret de la família Lessage aborda la desaparició de dos germans bessons d'un petit poble del sud França el 1989. El cas es tanca en fals quan la policia no aconsegueix trobar el segon dels petits, després de la troballa del cadàver de la nena en estranyes circumstàncies tres mesos després de la desaparició. La història es torna a repetir al cap de 29 anys el 2018, quan comencen a tornar a desaparèixer nens i els veïns del poble es veuen obligats a enfrontar-se a ferides que no van acabar de cicatritzar mai. La frustració de l'agent retirat que no va poder resoldre el cas i l'ímpetu d'un jove policia al servei d'una trama basada en històries reals.

El doble secret de la família Lessage Sandrine Destombes

Toni Muñoz - Solo tú me tendrás (Ed. Península)

Un dels casos més sonats dels últims temps a Catalunya. El maig de 2017 apareixia el cos completament calcinat d'un home al maleter d'un cotxe abandonat a la zona del pantà de Foix. Les restes d'una pròtesi permetien constatar que es tractava del cadàver de Pedro Rodríguez, un policia de la Guàrdia Urbana de Barcelona suspès per clavar una pallissa a un motorista. La investigació de la mort topa immediatament amb el personatge de Rosa Peral, una agent del mateix cos amb la qual mantenia una relació la víctima i l'autèntica protagonista d'un veritable puzle de contradiccions. Toni Muñoz relata des de l'òptica del periodista a Solo tú me tendrás el conegut com a crim de la Guàrdia Urbana, un cas que té tots els ingredients: gelosia, mentides, mort i una dona que ho volia tot.

sol|només el teu em tendras Toni Muñoz

Carlos Zanón - Carvalho: Problemes d'identitat (Ed. Planeta)

El retorn d'un clàssic. Problemes d'identitat recupera la figura d'un dels grans personatges de la novel·la negra espanyola, Pepe Carvalho. De la mà de Carlos Zanón, el turmentat detectiu es veu embolicat en un mar de dubtes a mig camí entre el seu despatx a Barcelona i Madrid, on una dona casada amb un polític de la primera línia espanyola li fa replantejar-se qui és i quin camí ha de prendre per encarrilar la seva vida. Aquesta novel·la és un viatge introspectiu en el qual es creuaran la desaparició d'una prostituta o una vella coneguda que necessita l'ajuda de Carvalho per poder resoldre un brutal crim familiar.

carvalho problemes d'identitat carlos zanon

Eugene O. Chirovici - El llibre dels miralls (Ed. Literatura Random House)

Un agent literari, un escriptor frustrat i un crim sense resoldre. Aquests són els ingredients d'El llibre dels miralls, un thriller psicològic d'Eugene O. Chirovici que arrenca quan Peter Katz, el representant d'autors, rep un manuscrit d'un escriptor anomenat Richard Flynn, l'obra del qual ha passat sense pena ni glòria fins ara. A l'obra, Flynn rememora els seus anys d'estudiant a la universitat nord-americana de Princeton i promet revelar el macabre assassinat del professor de psicologia Joseph Wieder. La mort sobtada de l'autor precipita els esdeveniments i atrapa Katz en una espiral turbulenta per esbrinar com va morir el docent i desxifrar on acaba la veritat i comença la mentida.

El llibre dels miralls Eugene O. Chirovici

Vicente Garrido - Asesinos múltiples y otros depredadores sociales (Ed. Arial)

Per què mata un assassí múltiple? Com és el perfil d'un assassí múltiple? Hi ha diferències entre el psicòpata, l'assassí en sèrie i el múltiple? Vicente Garrido respon amb mestria a aquestes i moltes més preguntes a Asesinos múltiples y otros depredadores sociales. Qüestions que ens plantegem sempre que hi ha un crim mediàtic com el de Pioz, el doble assassinat a Conca o els atemptats de Barcelona.

assassins multiples i altres depredadors socials vicente gallard

Garrido és un imprescindible, tant pels seus llibres de divulgació com les seves novel·les a quatre mans amb Patrícia López.