El cos d'en Jesús María continua desaparegut. Familiars i veïns de Castro Urdiales comencen a pensar que ja no trobaran el cos de l'home presumptament decapitat per la seva dona a Castro Urdiales. "Als nostres terrenys no l'estan buscant", explica resignat el cosí de la víctima, Carlos Ricondo, a ElCaso.cat. "Suposo que miraran al seu cotxe, a l'abocador... però la policia no ens explica res", assegura.

Ja fa quasi 20 dies que el poble càntabre es despertava amb la impactant notícia: una veïna s'havia trobat el cap d'un home dins una capsa de cartró. El cap era d'un veí de la localitat que havia desaparegut el febrer, en Jesús Mari, i totes les acusacions apunten a la seva dona, Maria Carmen, com la presumpta assassina. Però com va aconseguir la dona separar el cap de l'home? Què en va fer, de la de resta del cos? Són algunes de les preguntes que continuen a l'aire entre els veïns i familiars de la zona.

La casa de Castro Urdiales

La residència de la parella va ser el primer lloc que els cossos policials van registrar per buscar el cos de la víctima: "La Guàrdia Civil va arribar a portar el famós gos que va trobar el cos de Diana Quer, però ni així van aconseguir trobar res", explica el cosí de la víctima. Un cop descartada la casa, les proves eren escasses i necessitaven una nova línia d'investigació.

casa castro urdiales

Bloc de pisos on resideix la Mari Carmen, la principal sospitosa del crim / N. Torrents

Un bri d'esperança, l'abocador de Meruelo

La recerca va agafar una nova dimensió gràcies a unes declaracions de la dona de fer feines, que explicava que la Mari Carmen li havia demanat ajuda per tirar unes bosses d'escombraries "molt pesades" el mes posterior a la desaparició d'en Jesús María. A partir d'aquest punt, la Guàrdia Civil va començar a buscar amb profunditat a l'abocador de Meruelo.

Finalment, a principis d'aquesta setmana van descartar el lloc, perquè la brossa que arriba allà se separa per reciclar-la i, per tant, si hi hagués arribat el cos, s'hauria detectat.

Vertedero de Meruelo

Abocador de Meruelo / EFE

Els terrenys de la família

Els últims indicis han portat la policia a buscar entre els terrenys de la família d'en Jesús Mari, a La Helguera, un poble entre muntanyes situat a menys de cinc quilòmetres de Castro Urdiales.

Tanmateix, el cosí de la víctima afirma que als seus terrenys "ja fa dies que no estan buscant" i afegeix que els "mantenen molt poc informats".

Helguera

La Helguera, poble on resideixen alguns familiars d'en Jesús María / N. Torrents

Fonts oficials de la Guàrdia Civil asseguren que la recerca del cos no s'ha aturat i que, de moment, no poden fer més declaracions perquè la investigació està sota el secret de sumari del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Castro Urdiales.