Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 41 anys per haver matat, presumptament, la seva mare a ganivetades a Arenys de Mar, al Maresme, i haver intentat fugir després de viure deu dies amb el cadàver.

La família de la víctima feia dies que no en sabia res, i els veïns tampoc l’havien vist. Una d’elles va donar l’avís a la policia perquè no havia anat a treballar, i la policia es va presentar al pis on vivien mare i fill, al carrer Doedes, 72, d'Arenys, segons explica La Vanguardia.

Intent de fuga

Com que la porta estava tancada amb clau per dins, un serraller va haver de rebentar el pany, i va ser aleshores quan, davant de la pudor que sortia del pis, va alertar els Mossos. El soroll va alertar el suposat assassí, que va saltar a un pati interior i va entrar en un altre pis sense ser detectat pel seu veí.

Després d’amagar-se quatre hores, però, va decidir sortir i continuar fugint. Un nen que vivia al pis, però, el va veure i va avisar la policia. L’assassí va intentar fugir corrent, però ja era massa tard: la policia el va detenir al carrer.

Deu dies amb el cadàver a casa

Segons sembla, s’havia perdut la pista de la dona el dia 11 de setembre, que és el dia que la dona hauria mort i des del qual el fill s’hauria tancat a casa amb el cadàver. Els veïns asseguren que el presumpte parricida era un noi solitari i reservat que amb prou feines sortia de casa amb la seva mare i que només tenia algunes feines esporàdiques. La mare, en canvi, era una directiva d’una gran empresa tèxtil. Les discussions eren habituals, segons els testimonis, però res feia preveure aquest desenllaç.

L'home venia les pertinences de la seva mare per internet

Els veïns asseguren que l’última vegada que l’havien vist havia estat dissabte, quan va anar a veure el partit del Barça a un bar proper. Aleshores portava una bossa de roba: l’home havia començat a vendre les pertinences de la mare per internet i, fins i tot, havia posat el pis a lloguer.

Després que la policia trobés el cos i detingués l’home diumenge, aquest dilluns una comitiva judicial va tornar al pis per reconstruir els fets i recollir tot tipus de proves.

La investigació continua oberta i s’ha decretat el secret de sumari, motiu pel qual els Mossos d’Esquadra no han pogut donar més detalls del cas, consultats per ElCaso.cat.