La televisió pública japonesa NHK World demostra amb un senzill experiment com ens podem contagiar per coronavirus amb qüestió de minuts quan estem en una reunió d'amics. La cadena, juntament amb un equip de científics, va convocar deu amics per dinar.

Aquest experiment arriba just quan en molts llocs de l'Estat, ja en Fase 1 de la desecalada del confinament, poden fer trobades de fins a deu persones. L'experiment demostra que no es pot baixar la guàrdia.

Experiment revelador

Una d'elles, que simulava ser l'infermera que tenia la Covid-19, se la va marcar amb pintura fluorescent. El resultats? Amb poc menys de trenta minuts, tothom estava infectat. El vídeo ha donat la volta al món.

 

Pintura per demostrar el contagi

La pintura fluorescent feia que ningú pogués percebre qui s'anava contagiant fins que acabés la demostració. Amb una llum especial, es va comprovar com tots havien entrat en contacte a través de les mans i fins i tot tres amics tenien la marca de pintura a la cara.

El suposat virus s'havia estès a través de la tapa del recipient on hi havia el menjar, les pinces per agafar l'amanida i els mànecs dels gerros d'aigua i altres begudes. 

Els japonesos alerten del perill dels bufets lliures

Els japonesos no obliden el Diamond Princess, un creuer on van morir nou persones el passat mes de març per coronavirus. La pandèmia es va estendre dins el vaixell i va durar disset dies la seva propagació.

Els contagis es van reproduir a bona part dels seus tripulants i defensen que la zona del restaurant, de bufet lliure, va ser el punt calent de la propagació.