S'acosta Sant Joan i és el moment d'escollir els petards. Entre tota l'oferta que apareix per aquestes dates, hi ha material pirotècnic molt fort que pot provocar greus accidents si no s'utilitza bé.

Aquest és un recull dels petards, coets i bateries més potents i perillosos de la casa Estalella.

L'explosió més forta

Pels que busquin una explosió forta, diuen que el tro amb més potència és el Superboom. Està classificat en la categoria F3, de risc alt, i cal apartar-se ràpidament 15 metres després d'encendre'l.

petard superboom estalella - Laura Cercós

Superboom és el tro més potent de la casa Estalella / L.C.

És especialment perillós si s'utilitza per fer explotar algun objecte: els trossos que es desprenguin de l'explosió seran com metralla i poden ferir greument les persones que estiguin a prop, encara que respectin la distància de seguretat. Per això es recomana no fer-ho.

petard supercrespo estalella - Laura Cercós

El Supercrespo és un dels petards amb l'explosió més potent. / L.C.

Un altre dels trons més potents és el Supercrespo. Es troba en la mateixa categoria i té unes característiques molt similars al Superboom. ​

En principi, el primer és el que té l'explosió més forta de tots. Tot i això, són molt similars, tal i com es veu en aquests vídeos.

Així és com explota el Superboom:

En canvi, el Supercrespo peta d'aquesta manera:

Bengales i bombes de fum tòxic

Un altre dels perills, encara que no ho sembli, són les bombes de fum i les bengales. La fumerada que se'n desprèn és especialment tòxica i per això és molt important que s'encenguin en espais completament ventilats.

bengala bomba de fum estalella - Laura Cercós

Les bombes de fum i bengales poden produir intoxicacions. / L.C.

A l'hora de comprar-ne, us demanaran que ensenyeu el DNI.

Aquest tipus de material pirotècnic no acostuma a utilitzar-se precisament per Sant Joan, però és molt més comú en altres celebracions, com en partits de futbol.

Els coets més potents

Els coets són especialment perillosos si no es claven bé i surten propulsats cap a les persones que els han encès. Per això és molt important assegurar-se que estan fixos a l'hora d'encendre'ls, sobretot si es tracta d'aquests dos models, els més potents de la pirotècnia Estalella.

Per una gran explosió de llum, els coets Andromeda són els més potents. En canvi, el tro més fort l'asseguren els Troner.

packultracoet - estalella

En llum i soroll, aquests són els coets més forts. / Estalella

Per evitar que caiguin i provoquin accidents greus, es venen amb uns llançacoets que asseguren que es disparin cap al cel.

Bateria: 45 coets en 30 segons

La Bateria Surf és un dels materials més cars de la botiga. Conté 45 coets que es disparen a l'aire provocant una forta explosió de llum i color que dura prop de 30 segons.

Requereix una especial distància lateral i estar lluny d'edificis i línies elèctriques, ja que els coets es disparen a 20 metres d'alçada i d'un costat a l'altre. Si no prenem precaucions podríem provocar un incendi o un accident.

bateria surf estalella - Laura Cercós

La Bateria Surf dispara 45 coets en trenta segons. / L.C.

Sigui quin sigui el petard o coet que trieu, no els porteu a prop del cos i guardeu-los en un lloc segur de casa. Tingueu en compte que tot aquest material pirotècnic només el podreu adquirir si sou majors de 18 anys.